Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Μοσχάτο

fotovoltaika sxoleio mosxato

Στο πλαίσιο των έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων-εγκαταστάσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

συνδέθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ και λειτουργεί το Φωτοβολταϊκό Σύστημα (Φ/Β) ισχύος 18 KW στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Μοσχάτο.

Με τη σύνδεση και τη λειτουργία των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στα σχολικά κτίρια αλλά και στα δημοτικά κτίρια, πέραν την ευαισθητοποίησης των μαθητών και των συμπολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, επιτυγχάνονται παράλληλα σημαντικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με τα Φωτοβολταϊκά συστήματα δεν προκαλούνται ρύποι, η ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιούν είναι ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή, έχουν μικρές απαιτήσεις συντήρησης, ενώ η λειτουργία τους είναι αθόρυβη. Παράλληλα με τη λειτουργία του Φ/Β μειώνεται σημαντικά η δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Σε δύο ακόμα σχολικές μας μονάδες τοποθετήθηκαν με ίδιους πόρους, συνδέθηκαν με το δίκτυο της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει όφελος από την πλεονάζουσα ενέργεια και λειτουργούν φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε να μπορεί το 4ο και 5ο Δημοτικό μας σχολείο να εκμεταλλεύεται τα οφέλη που προσφέρει αυτή η εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ήδη έξι σχολικές μονάδες και το ένα κλειστό γυμναστήριο του Δήμου μας κάνουν χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος: 78 Kwp, ενώ στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την ενεργειακή μας αναβάθμιση σε όλα τα σχολικά μας κτίρια και στις δημοτικές εγκαταστάσεις μας».