Μεγαλειώδης συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη

tavros synavlia theodoraki skini

Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ταύρο

 

Με την παρουσία πάνω από 1500 πολιτών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε μία μεγαλειώδη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, ολοκληρώθηκαν τα Ταύρεια 2017. Η μεγάλη πλατεία του Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο γέμισε ασφυκτικά με κατοίκους που παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προς τιμή του οικουμενικού μας συνθέτη.

tavros synavlia theodoraki kosmos

Mε τη συμμετοχή της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τις καταπληκτικές ερμηνείες από την Πέγκυ Ζήνα, τον Άκη Δείξιμο και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας αποθέωσαν τους ερμηνευτές και τη μουσική του Θεοδωράκη, σε μία συναυλία που έκλεισε με τον πιο δυνατό τρόπο το Φεστιβάλ των φετινών Ταυρείων.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά τωνπολιτών σε φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και πρόσφεραν προϊόντα για την ενίσχυση των τριών νέων κοινωνικών δομών του Δήμου μας, του Παντοπωλείου, του Φαρμακείου και του Συσσιτίου.

tavros synavlia theodoraki tragoudistes

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, χαιρέτισε τη συναυλία αναφερόμενος στο πλούσιο έργο, μουσικό και κοινωνικό-πολιτικό του Μίκη Θεοδωράκη. Αναφέρθηκε στην εμβληματική προσωπικότητα του συνθέτη, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα των ερμηνειών από την Πέγκυ Ζήνα, τον Άκη Δείξιμο και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, καλλιτέχνες με υπερτοπική και εθνική απήχηση, αλλά και με έντονη αναφορά στον Δήμο μας.

Μάλιστα, ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε και στο μήνυμα που έλαβε από τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, ευχαριστούσε για την επιλογή του Δήμου να διοργανώσει μία βραδιά με τη μουσική και τα τραγούδια του και ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη μουσική αυτή συναυλία.

Ο Δήμαρχος απένειμε συμβολικά τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη τιμή στον οικουμενικό μας συνθέτη για την προσφορά του στον ελληνισμό και στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κ. Γαβρίλης Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού, κ. Τασούλη-Γεωργιάδου Ελισσάβετ.

 

Pin It

eep logo