Ασπρόπυργος: Εκκενώθηκαν συνοικίες για εξουδετέρωση βομβών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

police deviation

Εντολές για εκκένωση έχουν δοθεί στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής από τις αρχές

καθώς στον χώρο της 112ης πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας εντοπίστηκαν δύο μεγάλες βόμβες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, ισχύος 500 λιμπρών, οι οποίες θα εξουδετερωθούν άμεσα.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, ενημέρωσε τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις συνοικίες «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια» για την επιχείρηση εξουδετέρωσης. Επιβάλλεται δε η μεταστάθμευση των οχημάτων έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

Στην επείγουσα ανακοίνωση του Δημάρχου Ασπροπύργου επισημαίνεται επίσης ότι οι Γονείς ή Κηδεμόνες μικρών παιδιών, θα πρέπει να τα ενημερώσουν για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν.

. Για τη φιλοξενία - παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές, οι κτιριακές υποδομές του δήμου ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τους κατοίκους που δεν διαθέτουν δικό τους μέσο.

Ανακοίνωση από το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια εξουδετέρωσης των βομβών θα γίνει από ώρα 07:30 έως 11:00.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η εξουδετέρωση – καταστροφή των δύο (2) μη εκραγέντων πυρομαχικών (βόμβες 500lbs) του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, θα γίνει από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ).

«Για την επιχείρηση έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων. Επιπρόσθετα η Μονάδα πραγματοποίησε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των αστυνομικών τμημάτων των γειτονικών Δήμων (Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας) δίνοντάς τους σχετικές οδηγίες για την όλη επιχείρηση».

tovima.gr