H “Παπαστράτος» στον Πειραιά για το IQOS

iqos

Το νέο καπνικό προίόν της IQOS παρουσίασε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σε δημοσιογράφους η «Παπαστράτος».

Η εταιρεία που έχει συνδεθεί με τον Πειραιά και διατηρεί ιστορικές σχέσεις με την πόλη , παρά την εξαγορά της από την Phillip Morris και την μετακίνηση της στον Ασπρόπυργο, με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος της που θα προωθεί το IQOS στον πεζόδρομο της Σωτήρος, ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά του νέου προιόντος που δεν είναι «ηλεκτρονικό τσιγάρο», αλλά κανονικό τσιγάρο με όμως πολύ μικρότερες επιπτώσεις για την υγεία του καπνιστή.
Συγκεκριμένα :
• Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον.
• Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού.
• Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOTBURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.
• Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία.
• Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Το IQOS στη διεθνή και στην ελληνική αγορά

• Σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.
• Το 2016 ήρθε και στην Ελλάδα, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα.

IQOS και ηλεκτρονικά τσιγάρα

• Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση.
• Όμως έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Η ανάπτυξη Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου από την PMI

• Η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία, και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.
• Παράλληλα, έχει στελεχώσει μια ειδική ομάδα με πάνω από 400 επιστήμονες και μηχανικούς / σχεδιαστές από τους πιο σημαντικούς επιστημονικούς κλάδους, οι οποίοι εργάζονται στις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας στο Neuchatel της Ελβετίας και στη Σιγκαπούρη.
• Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πάνω από 1000 πατέντες και έχει καταθέσει αιτήσεις για ακόμη 2000 εφαρμογές σχετικές με την εξέλιξη νέων δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόντων.
• HPMIέχει στη διάθεσή της και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικάαποτελέσματα μελετών και εργαστηριακών ερευνών και ελέγχων που είναι πολύ ενθαρρυντικά.
• Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιοπροϊόντων μειωμένου κινδύνουτης PMI, αυτό περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες προϊόντων που στοχεύουν να καλύψουν διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών.
• Καθεμία από αυτές τις κατηγορίες προϊόντων της PMI είναι σχεδιασμένη ώστε δυνητικά να μειώνει σημαντικά ή ολοκληρωτικά το σχηματισμό των ουσιών που είναι ευρέως αναγνωρισμένες ως οι πιο πιθανές αιτίες για την εκδήλωση των σχετιζόμενων με το κάπνισμα ασθενειών, ενώ προσπαθεί να αναπαράγει όσο το δυνατόν πιο πιστά τη γεύση, την παροχή νικοτίνης και τα τελετουργικά χαρακτηριστικά των τσιγάρων, έτσι ώστε αυτά να είναιαποδεκτά από τους ενήλικες καπνιστές που δε θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.
• Οποιοιδήποτε ισχυρισμοί αυτού του είδους ενδέχεται επίσης να υπόκεινται σε κρατικές διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης, όπως ισχύει σήμερα στις Η.Π.Α.
• Η PMI κατέθεσε τον προηγούμενο Δεκέμβριο αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αδειοδότηση του IQOS ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η αίτηση συνοδεύεται από ενδελεχή επιστημονικά δεδομένα, η αξιολόγηση των οποίων και η απόφαση επί της αίτησης αναμένεται σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ενεργώντας με υπευθυνότητα, δεν προωθούμε το IQOSστην αγορά ως προϊόν μειωμένου κινδύνου, παρά ως μία εναλλακτική επιλογή για τον σημερινό ενήλικο καπνιστή, που δεν επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα.
• Το IQOS™ δεν είναι μηδενικού κινδύνου. Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τον καπνό είναι να διακόψετε εντελώς τη χρήση προϊόντων καπνού.

 

eep logo