Καθηγητής στην Οζάκα ο δρ. Πλάτων Καπράνος

platon kapranos

Μια ακόμη διάκριση για τον συμπολίτη μας, απόφοιτο του st. Paul δρ. Πλάτωνα Αθ. Καπράνο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης και Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.


Ο δρ. Καπράνος εξελέγη επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οζάκα (Ιαπωνία)
Ο συμπολίτης μας, με πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο, έχει ασχοληθεί με την «Ανάπτυξη Υλικών για Συστήματα Μετατροπής Θερμικής Ενέργειας - OTECS», καθώς και με την «Μη-Καταστρεπτική Υπερήχων Δοκιμές Ανορεστικών Ανορθωτών».
Ως εξουσιοδοτημένος περιβαλλοντικός μηχανικός ασχολείται τόσο με το Τμήμα "Μηχανικών χωρίς Σύνορα", τη ναυαρχίδα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, με την εβδομαδιαία προπτυχιακή «Global Engineering Challenge» καθώς και με τη διδασκαλία των «Περιβαλλοντικών Περιπτώσεων Υλικών - από το Cradle to ".
Η προσέγγισή του στη διδασκαλία βασίζεται στην προσωπική συνεχή βελτίωση μέσω του προβληματισμού και στην εκμάθηση με επίκεντρο τον σπουδαστή. "Εδώ στο Σέφιλντ εκπαιδεύουμε τον «πλήρη μηχανικό» του μέλλοντος. Τεχνικά ικανό, ευαισθητοποιημένο σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλικό προς το περιβάλλον και εξοπλισμένο δεοντολογικά» .
Συμμετέχει στη διδασκαλία των «προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων», της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης , της έρευνας σε « Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση » όπως η On-line αξιολόγηση και ανάδραση, η χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων απόκρισης στην τάξη, η ενεργητική μάθηση, PBL) και τη διδασκαλία της «Δημιουργικότητας, Καινοτομίας, Επιχειρήσεων και Δεοντολογίας για Μηχανικούς » τόσο για τα επίπεδα UG & PG, όσο και ως μέρος των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ένας ακόμη διακεκριμένος συμπολίτης μας, ο δρ. Αριστοτέλης Αθ. Καπράνος, που χρημάτισε πρύτανης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκώβης, συνταξιοδοτήθηκε.
Στα δυο μου αδέλφια, εύχομαι κάθε ευτυχία. Τα "παιδιά του Πειραιά" διακρίνονται παντού!

Δημήτρης Καπράνος

ETEKA_Desktop

eep logo