Σκλαβενίτης: Αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων της πρώην Μαρινόπουλος

sklavenitis

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του δικτύου της Μαρινόπουλος, η Σκλαβενίτης, προχώρησε σε σημαντική αύξηση των μισθών των εργαζομένων της πρώην Μαρινόπουλος, από τον Μάϊο.

 

Σύμφωνα με επιστολή που έλαβαν οι εργαζόμενοι της πρώην Μαρινόπουλος, ο μηνιαίος μικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται –με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώς να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ. Οπότε εργαζόμενος που τον Απρίλιο λάμβανε μισθό 586 ευρώ, από τον Μάιο λαμβάνει 860 ευρώ.

Αναλογικά αυξάνεται ο μικτός μισθός (για όσους αμείβονται με βάση μηναίο μισθό) και το ωρομίσθιο (για όσους αμείβονται με βάση ωρομίσθιο) Εργαζομένων Μερικής Απασχόλησης (σ.σ. το 60% των εργαζομένων της Μαρινόπουλος ήταν σε αυτό το καθεστώς), ως εξής:

- Ο μηνιαίος μισθός υπολογίζεται με βάση τον άνω μισθό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (860 ευρώ) και το συμβατικό μηνιαίο ωράριο, οπότε ένα εργαζόμενος 4ωρου εργαζόμενου ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 (βάσει μισθού 586 ευρώ) έλαβε 293 ευρώ, τον Μάιο με βάση τον μισθό των 860 ευρώ θα λάβει 430 ευρώ.

Αντίστοιχα, το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, το οποίο είναι κάτω των 33 ευρώ, αυξάνεται – με χορήγηση εταιρικής παροχής- ώστε να φθάσει τα 33 ευρώ.

Πηγή: Liberal.gr