Ισχυρή έκρηξη από παγιδευμένο φάκελο τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο

auto papadhmos

Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του αστυνομικού φρουρού και του οδηγού του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού και δεν έχει εισαχθεί στο χειρουργείο. Επίσης ελαφρότερα έχουν τραυματιστεί ο οδηγός και ένα άτομο από την συνοδεία του, οι οποίοι είναι επίσης εκτός κινδύνου.

Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο. Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή. Ο παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί με αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών.

Για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Πηγή: iefimerida.gr