Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στη Λιθουανία

Με τη μεγάλη τους αγάπη, τον Ολυμπιακό, θα ταξιδέψουν οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων στην Λιθουανία για το Final Four της Euroleague. Το ταξίδι αυτό, συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές, έτσι οι φίλαθλοι που έχουν προνοήσει εγκαίρως θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε Κάουνας και Βίλνιους. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου δεν θα έχουν όλοι οι φίλαθλοι, αλλά μόνο όσοι εγκαίρως έκαναν την εγγραφή τους.


Δικαίωμα ψήφου, θα έχουν μόνο όσοι έκαναν εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, πριν από τις 10 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο εκλογικό τμήμα που συστήνεται στο Βίλνιους, έχουν εγκριθεί 68 εκλογείς ενώ 51 εκλογείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα του Κάουνας.

Πηγές του protothema.gr, τονίζουν ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι και φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων αυξήθηκαν περίπου στα τέλη Μαρτίου, ενώ νωρίτερα ήταν πιο υποτονική η συμμετοχή.


Τα εκλογικά κέντρα σε Βίλνιους και Κάουνας θα είναι ανοιχτά το Σάββατο (20 Μαϊού) από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια θα σφραγιστούν και θα σταλούν στο προξενείο και με την σειρά τους, θα ταχυδρομηθούν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Εφετείο, όπου και θα προσμετρηθούν.


Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν το εξής: Σε περίπτωση που δεν ζουν στο εξωτερικό αλλά μετέφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα για χάρη του Ολυμπιακού, θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία να απεγγραφούν από τη λίστα των εκλογικών καταλόγων του εξωτερικού. Και αυτό, διότι σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο στη Λιθουανία. Όπως υπογραμμίζεται από αρμόδιες πηγές, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα, μετά την λήξη της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα στις 2 Ιουλίου.

(protothema.gr)

eep logo