Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Πλατφόρμα» για τη Β΄ Πειραιά!

dimitris markopoulos dimotiko

Το ραντεβού με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, υποψήφιο βουλευτή την Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Πειραιά ήταν επεισοδιακό. Δευτέρα μεσημέρι, του Αγίου Πνεύματος και το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ήταν, για πρώτη και μοναδική φορά από τότε που λειτούργησε, κλειστό!
Το ανακαλύψαμε και οι δυο ταυτόχρονα, φτάνοντας, αλλά εκμεταλλευόμενοι την παλιά μας φιλία, το γεγονός ότι έχουμε διατελέσει συνάδελφοι σε κοινά ΜΜΕ κατά καιρούς και παραμένουμε φίλοι, μας επέτρεψε να το διασκεδάσουμε και να κάτσουμε στα σκαλάκια μπροστά στο Δημοτικό, μιλώντας κι αφήνοντας τον φωτογράφο Δημήτρη Βρανά να κάνει τη δουλειά του.

notis markopoulos skalia

Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί ένας δημοσιογράφος – που παρεμπιπτόντως είναι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης – σπούδασε δημοσιογραφία και επικοινωνία στο Πάντειο, πήρε πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Πατρών, εξελίχθηκε στο Οικονομικό και Επιχειρηματικό ρεπορτάζ, είναι πολύγλωσσος και έχει μια άρτια εικόνα του οικονομικού γίγνεσθαι στην Ευρώπη, να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία και να «βουτήξει στα βαθιά νερά» της πολιτικής.

Η απάντηση δεν είναι μόνο η αυτονόητη: Το ένα φέρνει το άλλο, η πολιτική και η δημοσιογραφία είναι πρώτα ξαδέρφια. Η απάντησή του αποπνέει και μια αίσθηση «αφοσίωσης»! Ή υποχρέωσης θα έλεγε κανείς, με άλλα λόγια.

Γεννημένος στο Πασαλιμάνι, παντρεμένος και κάτοικος –χρόνια τώρα – του Κορυδαλλού, έχει τόσο βιωματική όσο και επαγγελματική εικόνα για τον ευρύτερο Πειραιά, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.

Καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Δημοτικό Θέατρο και λίγο πριν το χαλάζι χτυπήσει, 17 Ιουνίου, ακόμα και το κέντρο το Πειραιά, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος προλαβαίνει να μου αναλύσει τους βασικούς άξονες της «πλατφόρμας» του για την Β΄ Πειραιά. Είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος βουλευτής σε αυτή την υποβαθμισμένη οικονομικά, περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά τελικά μεγάλη Περιφέρεια του Πειραιά, τολμά να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Β’ Πειραιά.

notis markopoulos skalia2


Το έδειξε με έναν τρόπο εντυπωσιακό πριν λίγες μέρες: Το κλειδί βρίσκεται στη επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.
Δεν είναι εύκολο να μαζέψεις σε ένα τραπέζι μεγάλους επιχειρηματίες της περιοχής και ειδικά της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θοδωρή Βενιάμη, αλλά και τον αδελφό του – ακριβοθώρητοι και οι δυο. Το πέτυχε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ούτε είναι εύκολο να είναι γνωστό ότι απολαμβάνεις της φιλίας του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, του γιου του Αχιλλέα, Κώστα Καραμανλή, του οποίου έχει διατελέσει συνεργάτης και να κατεβαίνει σε αυτήν την συνάντηση επιχειρηματιών, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το πέτυχε και αυτό ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, δημιουργώντας αίσθηση στην Β΄ Πειραιά.

Όπως άλλωστε αίσθηση προκαλεί για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει καταφέρει σε μια περιφέρεια, που ποτέ δεν κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, να αποτελεί, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιθανότατα θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β Πειραιά, τον μοχλό για την μεγάλη ανατροπή. Να βαφτεί «γαλάζιο» το άλλοτε «πράσινο» και τα τελευταία χρόνια Συριζαίικο κάστρο της Β΄ Πειραιά.

eep logo