Portnet – Ειδήσεις Πειραιά
Ναυτιλία

Σύλληψη δύο ναυτικών στο Πέραμα

Το πρωί της Κυριακής (16/11), στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Περάματος προέβησαν στη σύλληψη ενός 60χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 220 παρ. 2 του Π.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α) «Παράνομη ανάθεση διοίκησης πλοίου».

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο, στο πλαίσιο διερεύνησης ανώνυμης καταγγελίας για παράνομη εργασία, σε μία επιβατηγό-λάντζα ελληνικής σημαίας, που εκτελεί δρομολόγια για την μεταφορά εργαζομένων ναυπηγείου προς και από το πορθμείο του Περάματος σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος είχε αναλάβει την διοίκηση του πλοίου, χωρίς να είναι ναυτολογημένος σε αυτό.

Στη συνέχεια προσήλθε αυτοβούλως στη Λιμενική Αρχή Περάματος, ο 38χρονος ημεδαπός νόμιμος κυβερνήτης του πλοίου, ο οποίος συνελήφθη επίσης για παράβαση του άρθρου 220 παρ. 1 του Π.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α) «Παράνομη ανάθεση διοίκησης πλοίου».

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο νόμιμος εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.