Β. Μιχαλολιάκος : Και καθαριότητα και μεγάλα έργα

mixaloliakos_sin
Ο δήμαρχος Πειραιά περιγράφει τις προτεραιότητες του για την νέα περίοδο
Συνέντευξη στον Νότη Ανανιάδη
Άνετος και με τον αέρα του πολιτικού που έχει ένα σημαντικό βαθμό «πολιτικής αυτοπεποίθησης» να γίνεται αντιληπτός από την πρώτη στιγμή από τον συνομιλητή του, ο δήμαρχος Πειραιά περιγράφει στο Portnet.gr τις προτεραιότητες της δημοτικής του αρχής για την περίοδο 2011 – 2012. Λίγο πριν ο Σεπτέμβριος ορίσει την έναρξη της νέας σεζόν και με συχνά διαλείμματα για τηλεφωνήματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, δημάρχους από όλη την Ελλάδα, αλλά και κομματικούς παράγοντες της ΝΔ, ο Β. Μιχαλολιάκος ντυμένος με ένα απλό κόκκινο μπλουζάκι πόλο, φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η φετινή περίοδος θα είναι καθοριστική τόσο για τον ίδιον, όσο και συνολικότερα για την δημοτική του θητεία. Γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε, ότι μετά την «μισή» περσινή σεζόν – ανέλαβε τα καθήκοντά του την 01/01/2011 – αυτή η περίοδος, ίσως και οι πρώτοι μήνες της επόμενης περιόδου 2012 – 2013 θα είναι οι πραγματικά παραγωγικοί μήνες της θητείας του. Η οποία, όπως όλες οι δημαρχιακές θητείες αυτής της περιόδου στην χώρα, όχι μόνο πλήττονται από το γενικότερο ασφυκτικό οικονομικό κλίμα, αλλά επιπλέον θα είναι και «κουτσουρεμένες». Αφού, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014 (μαζί με τις ευρωεκλογές), έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί η τετραετία – από εκεί και έπειτα θα έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κάθε πέντε χρόνια.
Μοιραία έτσι, η προεκλογική περίοδος που πάντα περιορίζει τα περιθώρια κινήσεων κάθε δημοτικής αρχής, έρχεται πιο μπροστά και ως εκ τούτου περιορίζεται σημαντικά ο παραγωγικός πολιτικός χρόνος αυτής της δημοτικής αρχής – πάνω κάτω μέχρι τους πρώτους μήνες του 2013.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίον ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πέτυχε τον στόχο του για έναν καθαρό Πειραιά πριν παρέλθει το εξάμηνο, διάστημα μέσα στο οποίο είχε αρχικά δεσμευθεί ότι θα καθάριζε την πόλη. Αν και ένας δίκαιος παρατηρητής πρέπει να παραδεχθεί πως όντως ο στόχος αυτός σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί και οπωσδήποτε πλέον δεν ντρέπεσαι να καλέσεις έναν άνθρωπο στον Πειραιά, όπως σχεδόν γινόταν τους τελευταίους μήνες της θητείας Φασούλα, ο Β. Μιχαλολιάκος σπεύδει να σημειώσει ότι η δημοτική του αρχή οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειές της σε αυτόν τον τομέα. Αναγνωρίζοντας πως όσο δύσκολο είναι να καθαρίσει μια πόλη σαν τον Πειραιά, τόσο εύκολο είναι να ξαναπέσει αυτή στο άθλιο επίπεδο βρώμας και δυσωδίας που την χαρακτήριζαν πριν μόλις οκτώ – δέκα μήνες. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο δήμαρχος Πειραιά εξακολουθεί να θέτει ως πρώτη του προτεραιότητα την διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη, τουλάχιστον στο επίπεδο που βρίσκεται αυτή σήμερα.
Παράλληλα, ως έμπειρος πολιτικός, ο Β. Μιχαλολιάκος φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η θητεία του θα κριθεί ως θετική σε μεγάλο βαθμό και από το εάν μπορέσει να συνδυαστεί και να μείνει στην συλλογική μνήμη των πειραιωτών, ως μια θητεία κατά την οποία έγιναν ένα – δύο μεγάλα έργα. Έτσι, η ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου, που μοιραία τοποθετείται προς το τέλος της δημαρχιακής του θητείας, ενώ δεν μπορεί να του πιστωθεί , καθώς οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει απ’ το 2003, όταν δήμαρχος ήταν ο Χρ. Αγραπίδης και υπουργός Πολιτισμού ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία να γίνουν μια – δυο μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού. Ο Β. Μιχαλολιάκος εξομολογείται ότι θα ήθελε, παρά τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα, να μπορούσε να συνδυαστεί η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, που αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα σημείο πολιτιστικής αναφοράς, με μια φιλόδοξη ανάπλαση της πλατείας Κοραή, που μάλιστα θα συμπληρώνεται και αναδεικνύεται  από την δημιουργία εκεί ενός μεγάλης εμβέλειας εικαστικού έργου.
Κ – 1 : Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά οι συνθήκες…
Προχωρώντας στην συζήτηση με τον Β. Μιχαλολιάκο, μοιραία η κουβέντα φτάνει στο Κανάλι – 1, για το οποίο άλλωστε η δημοτική του αρχή και ο ίδιος προσωπικά, έχει δεχθεί τη σημαντικότερη ίσως κριτική που του έχει ασκηθεί, κατά την διάρκεια αυτών των πρώτων 8 μηνών της θητείας του. Ο δήμαρχος Πειραιά παραδέχεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την λειτουργία που «κληρονόμησε» και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το Κανάλι – 1. Παρατηρεί πάντως ότι στις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε ο ίδιος να προχωρήσει σε λογικές αναδιάρθρωσης, οι οποίες μοιραία θα έθεταν και ζήτημα απομάκρυνσης κάποιων εργαζόμενων απ’ το δημοτικό ραδιόφωνο. «Εγώ μια τέτοια βαρβαρότητα, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα την κάνω». Και αποκαλύπτει, μιλώντας στο Portnet.gr, ότι η λύση για την οικονομική εξυγίανση της ΔΗΡΑΠ και προοπτικά της αναβάθμισης του προγράμματός του, θα μπορούσε να προέλθει απ’ την ικανοποίηση του αιτήματος που έχει υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό, κ. Χ. Καστανίδη, η οποία προβλέπει την μετάταξη 50 υπαλλήλων από το Κανάλι – 1 στον δήμο. «Έτσι δουλεύοντας όντως στον δήμο, σε θέσεις όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη και οι θέσεις εργασίας τους θα ήταν διασφαλισμένες και η ΔΗΡΑΠ θα κατάφερνε από άλλους πόρους, να προχωρήσει σε ένα σχέδιο ουσιαστικής ανασυγκρότησης».
Οι συνεργάτες του Προέδρου με σταυρό
Μιλώντας, φυσικά, με τον Β. Μιχαλολιάκο, δεν μπορείς να αποφύγεις τον πειρασμό να μιλήσεις για κεντρικά πολιτικά θέματα – όσο και αν ο ίδιος επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά, ότι λειτουργεί ως δήμαρχος της πόλης και όχι ως κομματικό στέλεχος. Έτσι ο Β. Μιχαλολιάκος εξηγεί στο Portnet.gr, ότι κατά την γνώμη του θα έχουμε πράγματι εκλογές τους επόμενους μήνες. Και όταν προκαλείται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αν. Σαμαρά, κ. Κ. Αρβανιτόπουλου για την Α’ Πειραιά και Νήσων, αυτός χαμογελάει, σημειώνει ότι δεν θα «ξεκατινιαστεί» υποστηρίζοντας τον α ή τον β υποψήφιο, αλλά δηλώνει με νόημα ότι ο Πειραιάς έχει ανάγκη από εκπροσώπους σημαντικού πολιτικού διαμετρήματος στην Βουλή. Κάτι που, όπως λέει, ενώ είχε κατά το παρελθόν (αναφέρει χαρακτηριστικά τα ονόματα των Αν. Ανδριανόπουλου, Σ. Παπαπολίτη, Κ. Σημίτη), δεν έχει τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα. Εδώ πάντως ας σημειωθεί πως όταν προκαλείται από το Portnet.gr να απαντήσει αν βάζει και τον εαυτό του σε αυτήν την κατηγορία των προβεβλημένων πολιτικών, ο ίδιος «καταφεύγει» και πάλι στον ρόλο του και την λειτουργία του ως δήμαρχος, την οποία δεν κρύβει ότι θεωρεί καθοριστική για την πολιτική του υστεροφημία.
Επειδή όμως «άπαξ πολιτικός, εσαεί πολιτικός», ο Β. Μιχαλολιάκος δεν αποφεύγει τον πειρασμό να προβεί σε μια σημαντική πολιτική δήλωση – είδηση : «Είπα και στον πρόεδρο (σ.σ. Αν. Σαμαρά) ότι όλοι οι συνεργάτες του θα πρέπει να είναι υποψήφιοι με σταυρό στις περιφέρειές τους και όχι να εκλεγούν μέσα από το ψηφοδέλτιο του Επικρατείας». Αποκαλύπτει δε πως πρότεινε τον κορυφαίο φυσικό κ. Νανόπουλο για την θέση του Επικεφαλής στη λίστα του Επικρατείας, ενώ δεν κρύβει ότι διαφωνεί με τα σενάρια που ήθελαν να τοποθετείται σε αυτό το ψηφοδέλτιο, κάποιο πρόσωπο προερχόμενο απ’ την Αριστερά, όπως π.χ. ο Μ. Γλέζος. Επανέρχεται όμως επιμένοντας ότι οι συνεργάτες του Αν. Σαμαρά πρέπει να είναι υποψήφιοι με σταυρό στις περιφέρειές τους. Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι όπως ο Κ. Αρβανιτόπουλος, προς τιμήν του, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, έτσι θα πρέπει και άλλα προβεβλημένα στελέχη γύρω απ’ τον Αν. Σαμαρά, να μπουν στην βάσανο του σταυρού.  Και δεν κρύβει το γεγονός ότι έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στον Αν. Σαμαρά, π.χ. να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,  ο Μιχελάκης υποψήφιος στην Κρήτη απ’ όπου κατάγεται.
Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να χτυπούν και ένας ψύχραιμος παρατηρητής βλέπει τον Β. Μιχαλολιάκο να υιοθετεί πότε το ύφος του κεντρικού παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης (όταν μιλάει με κάποιον αιρετό της ΝΔ για τις διεργασίες στην ΚΕΔΚΕ), πότε το στυλ του παραγωγικού δημάρχου (όταν τηλεφωνεί σε στέλεχος του δήμου για να ζητήσει να απομακρυνθούν αμέσως κάποια κλαδιά από κάποιον δρόμο στα Καμίνια) και πότε να θυμάται τον δυναμικό ονεδίτη και κεντρικό πολιτικό παράγοντα, όταν μιλώντας στο Portnet.gr, προτείνει δύσκολες περιφέρειες απ’ τις οποίες μπορούν να εκλεγούν συνεργάτες του Αν. Σαμαρά, προσπερνώντας το γεγονός ότι έτσι ίσως κάποια στιγμή βρεθεί απέναντι σε πρόσωπα που λογικά σε μια κυβέρνηση ΝΔ, θα έχουν σημαντική εξουσία.
Η συνέντευξη τελειώνει και αποχωρώ απ’ το γραφείο του σκεπτόμενος  αν τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός πολιτικού, μπορούν να συνδυαστούν λειτουργικά. Δεν το κρύβω, ότι αν αυτό είναι δυνατόν και λειτουργήσει υπέρ της πόλης, θα ήταν απλώς ευκταίον.










√Ο δήμαρχος Πειραιά περιγράφει τις προτεραιότητες του για την νέα περίοδο


Συνέντευξη στον Νότη Ανανιάδη

Άνετος και με τον αέρα του πολιτικού που έχει ένα σημαντικό βαθμό «πολιτικής αυτοπεποίθησης» να γίνεται αντιληπτός από την πρώτη στιγμή από τον συνομιλητή του, ο δήμαρχος Πειραιά περιγράφει στο Portnet.gr τις προτεραιότητες της δημοτικής του αρχής για την περίοδο 2011 – 2012.
 Λίγο πριν ο Σεπτέμβριος ορίσει την έναρξη της νέας σεζόν και με συχνά διαλείμματα για τηλεφωνήματα σε υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, δημάρχους από όλη την Ελλάδα, αλλά και κομματικούς παράγοντες της ΝΔ, ο Β. Μιχαλολιάκος ντυμένος με ένα απλό κόκκινο μπλουζάκι πόλο, φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η φετινή περίοδος θα είναι καθοριστική τόσο για τον ίδιον, όσο και συνολικότερα για την δημοτική του θητεία. Γνωρίζει πολύ καλά, άλλωστε, ότι μετά την «μισή» περσινή σεζόν – ανέλαβε τα καθήκοντά του την 01/01/2011 – αυτή η περίοδος, ίσως και οι πρώτοι μήνες της επόμενης περιόδου 2012 – 2013 θα είναι οι πραγματικά παραγωγικοί μήνες της θητείας του. Η οποία, όπως όλες οι δημαρχιακές θητείες αυτής της περιόδου στην χώρα, όχι μόνο πλήττονται από το γενικότερο ασφυκτικό οικονομικό κλίμα, αλλά επιπλέον θα είναι και «κουτσουρεμένες». Αφού, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2014 (μαζί με τις ευρωεκλογές), έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί η τετραετία – από εκεί και έπειτα θα έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κάθε πέντε χρόνια.

Μοιραία έτσι, η προεκλογική περίοδος που πάντα περιορίζει τα περιθώρια κινήσεων κάθε δημοτικής αρχής, έρχεται πιο μπροστά και ως εκ τούτου περιορίζεται σημαντικά ο παραγωγικός πολιτικός χρόνος αυτής της δημοτικής αρχής – πάνω κάτω μέχρι τους πρώτους μήνες του 2013.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίον ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος που πέτυχε τον στόχο του για έναν καθαρό Πειραιά πριν παρέλθει το εξάμηνο, διάστημα μέσα στο οποίο είχε αρχικά δεσμευθεί ότι θα καθάριζε την πόλη. Αν και ένας δίκαιος παρατηρητής πρέπει να παραδεχθεί πως όντως ο στόχος αυτός σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί και οπωσδήποτε πλέον δεν ντρέπεσαι να καλέσεις έναν άνθρωπο στον Πειραιά, όπως σχεδόν γινόταν τους τελευταίους μήνες της θητείας Φασούλα, ο Β. Μιχαλολιάκος σπεύδει να σημειώσει ότι η δημοτική του αρχή οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειές της σε αυτόν τον τομέα. Αναγνωρίζοντας πως όσο δύσκολο είναι να καθαρίσει μια πόλη σαν τον Πειραιά, τόσο εύκολο είναι να ξαναπέσει αυτή στο άθλιο επίπεδο βρώμας και δυσωδίας που την χαρακτήριζαν πριν μόλις οκτώ – δέκα μήνες. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο δήμαρχος Πειραιά εξακολουθεί να θέτει ως πρώτη του προτεραιότητα την διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη, τουλάχιστον στο επίπεδο που βρίσκεται αυτή σήμερα. 

Παράλληλα, ως έμπειρος πολιτικός, ο Β. Μιχαλολιάκος φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η θητεία του θα κριθεί ως θετική σε μεγάλο βαθμό και από το εάν μπορέσει να συνδυαστεί και να μείνει στην συλλογική μνήμη των πειραιωτών, ως μια θητεία κατά την οποία έγιναν ένα – δύο μεγάλα έργα. Έτσι, η ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου, που μοιραία τοποθετείται προς το τέλος της δημαρχιακής του θητείας, ενώ δεν μπορεί να του πιστωθεί , καθώς οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει απ’ το 2003, όταν δήμαρχος ήταν ο Χρ. Αγραπίδης και υπουργός Πολιτισμού ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία να γίνουν μια – δυο μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα του πολιτισμού. Ο Β. Μιχαλολιάκος εξομολογείται ότι θα ήθελε, παρά τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα, να μπορούσε να συνδυαστεί η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, που αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα σημείο πολιτιστικής αναφοράς, με μια φιλόδοξη ανάπλαση της πλατείας Κοραή, που μάλιστα θα συμπληρώνεται και αναδεικνύεται  από την δημιουργία εκεί ενός μεγάλης εμβέλειας εικαστικού έργου. 

Κ – 1 : Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά οι συνθήκες…

Προχωρώντας στην συζήτηση με τον Β. Μιχαλολιάκο, μοιραία η κουβέντα φτάνει στο Κανάλι – 1, για το οποίο άλλωστε η δημοτική του αρχή και ο ίδιος προσωπικά, έχει δεχθεί τη σημαντικότερη ίσως κριτική που του έχει ασκηθεί, κατά την διάρκεια αυτών των πρώτων 8 μηνών της θητείας του. Ο δήμαρχος Πειραιά παραδέχεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την λειτουργία που «κληρονόμησε» και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το Κανάλι – 1. Παρατηρεί πάντως ότι στις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε ο ίδιος να προχωρήσει σε λογικές αναδιάρθρωσης, οι οποίες μοιραία θα έθεταν και ζήτημα απομάκρυνσης κάποιων εργαζόμενων απ’ το δημοτικό ραδιόφωνο. «Εγώ μια τέτοια βαρβαρότητα, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα την κάνω». Και αποκαλύπτει, μιλώντας στο Portnet.gr, ότι η λύση για την οικονομική εξυγίανση της ΔΗΡΑΠ και προοπτικά της αναβάθμισης του προγράμματός του, θα μπορούσε να προέλθει απ’ την ικανοποίηση του αιτήματος που έχει υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό, κ. Χ. Καστανίδη, η οποία προβλέπει την μετάταξη 50 υπαλλήλων από το Κανάλι – 1 στον δήμο. «Έτσι δουλεύοντας όντως στον δήμο, σε θέσεις όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη και οι θέσεις εργασίας τους θα ήταν διασφαλισμένες και η ΔΗΡΑΠ θα κατάφερνε από άλλους πόρους, να προχωρήσει σε ένα σχέδιο ουσιαστικής ανασυγκρότησης».


Οι συνεργάτες του Προέδρου με σταυρό

Μιλώντας, φυσικά, με τον Β. Μιχαλολιάκο, δεν μπορείς να αποφύγεις τον πειρασμό να μιλήσεις για κεντρικά πολιτικά θέματα – όσο και αν ο ίδιος επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά, ότι λειτουργεί ως δήμαρχος της πόλης και όχι ως κομματικό στέλεχος. Έτσι ο Β. Μιχαλολιάκος εξηγεί στο Portnet.gr, ότι κατά την γνώμη του θα έχουμε πράγματι εκλογές τους επόμενους μήνες. Και όταν προκαλείται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αν. Σαμαρά, κ. Κ. Αρβανιτόπουλου για την Α’ Πειραιά και Νήσων, αυτός χαμογελάει, σημειώνει ότι δεν θα «ξεκατινιαστεί» υποστηρίζοντας τον α ή τον β υποψήφιο, αλλά δηλώνει με νόημα ότι ο Πειραιάς έχει ανάγκη από εκπροσώπους σημαντικού πολιτικού διαμετρήματος στην Βουλή. Κάτι που, όπως λέει, ενώ είχε κατά το παρελθόν (αναφέρει χαρακτηριστικά τα ονόματα των Αν. Ανδριανόπουλου, Σ. Παπαπολίτη, Κ. Σημίτη), δεν έχει τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα. Εδώ πάντως ας σημειωθεί πως όταν προκαλείται από το Portnet.gr να απαντήσει αν βάζει και τον εαυτό του σε αυτήν την κατηγορία των προβεβλημένων πολιτικών, ο ίδιος «καταφεύγει» και πάλι στον ρόλο του και την λειτουργία του ως δήμαρχος, την οποία δεν κρύβει ότι θεωρεί καθοριστική για την πολιτική του υστεροφημία. 


Επειδή όμως «άπαξ πολιτικός, εσαεί πολιτικός», ο Β. Μιχαλολιάκος δεν αποφεύγει τον πειρασμό να προβεί σε μια σημαντική πολιτική δήλωση – είδηση : «Είπα και στον πρόεδρο (σ.σ. Αν. Σαμαρά) ότι όλοι οι συνεργάτες του θα πρέπει να είναι υποψήφιοι με σταυρό στις περιφέρειές τους και όχι να εκλεγούν μέσα από το ψηφοδέλτιο του Επικρατείας». Αποκαλύπτει δε πως πρότεινε τον κορυφαίο φυσικό κ. Νανόπουλο για την θέση του Επικεφαλής στη λίστα του Επικρατείας, ενώ δεν κρύβει ότι διαφωνεί με τα σενάρια που ήθελαν να τοποθετείται σε αυτό το ψηφοδέλτιο, κάποιο πρόσωπο προερχόμενο απ’ την Αριστερά, όπως π.χ. ο Μ. Γλέζος. Επανέρχεται όμως επιμένοντας ότι οι συνεργάτες του Αν. Σαμαρά πρέπει να είναι υποψήφιοι με σταυρό στις περιφέρειές τους. Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι όπως ο Κ. Αρβανιτόπουλος, προς τιμήν του, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, έτσι θα πρέπει και άλλα προβεβλημένα στελέχη γύρω απ’ τον Αν. Σαμαρά, να μπουν στην βάσανο του σταυρού.  Και δεν κρύβει το γεγονός ότι έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στον Αν. Σαμαρά, π.χ. να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,  ο Μιχελάκης υποψήφιος στην Κρήτη απ’ όπου κατάγεται. 

Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να χτυπούν και ένας ψύχραιμος παρατηρητής βλέπει τον Β. Μιχαλολιάκο να υιοθετεί πότε το ύφος του κεντρικού παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης (όταν μιλάει με κάποιον αιρετό της ΝΔ για τις διεργασίες στην ΚΕΔΚΕ), πότε το στυλ του παραγωγικού δημάρχου (όταν τηλεφωνεί σε στέλεχος του δήμου για να ζητήσει να απομακρυνθούν αμέσως κάποια κλαδιά από κάποιον δρόμο στα Καμίνια) και πότε να θυμάται τον δυναμικό ονεδίτη και κεντρικό πολιτικό παράγοντα, όταν μιλώντας στο Portnet.gr, προτείνει δύσκολες περιφέρειες απ’ τις οποίες μπορούν να εκλεγούν συνεργάτες του Αν. Σαμαρά, προσπερνώντας το γεγονός ότι έτσι ίσως κάποια στιγμή βρεθεί απέναντι σε πρόσωπα που λογικά σε μια κυβέρνηση ΝΔ, θα έχουν σημαντική εξουσία. 


Η συνέντευξη τελειώνει και αποχωρώ απ’ το γραφείο του σκεπτόμενος  αν τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός πολιτικού, μπορούν να συνδυαστούν λειτουργικά. Δεν το κρύβω, ότι αν αυτό είναι δυνατόν και λειτουργήσει υπέρ της πόλης, θα ήταν απλώς ευκταίον.

eep logo