Κ. Αρβανιτόπουλος : Σε κάθε περίπτωση , θα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον της χώρας

arvatitopoulos_kostas
Συνέντευξη στον Γιάννη Προβή
Η επικείμενη υποψηφιότητά του στην Α’ Πειραιά και Νήσων στις εθνικές εκλογές, αν και γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, τάραξε τα νερά. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η φυσική πορεία μιας μακράς διαδρομής στα κοινά και ότι οι στενές σχέσεις του, τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και νωρίτερα με τον Κώστα Καραμανλή, απλώς τον γεμίζουν με μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη για προσφορά. Ο κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, πολιτικός και ακαδημαϊκός, στην πρώτη του συνέντευξη από την προαναγγελία της καθόδου του στον μάχιμο πολιτικό στίβο απαντά στα επίμαχα διλήμματα των καιρών. Πιστεύει ότι οι εκλογές θα καταστούν μονόδρομος, λόγω των συνεχιζόμενων αποτυχιών της κυβέρνησης Παπανδρέου, και ότι η ΝΔ, αν και θεωρεί παγιωμένη την αυτοδυναμία της, «σε κάθε περίπτωση, θα προτάξει το εθνικό συμφέρον της χώρας», ενώ τονίζει ότι δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί ως κυβέρνηση ακόμη και με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, αν πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Κύριε Αρβανιτόπουλε, είσθε γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά και νωρίτερα του κ. Καραμανλή, και – όπως αναμενόταν – οι πληροφορίες για την υποψηφιότητά σας στην Α’ Πειραιά και Νήσων στις επερχόμενες εκλογές τάραξαν τα νερά στο λιμάνι…
Πράγματι, είμαι Πειραιώτης τρίτης γενιάς, και με τον Πειραιά με συνδέουν στενοί και ακατάλυτοι δεσμοί ζωής, αφού εδώ είναι οι ρίζες μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα τα πρώτα  βήματα μιας μακράς διαδρομής, στη διάρκεια της οποίας ο Πειραιάς ήταν πάντοτε το σημείο αναφοράς μου. Έτσι, η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα στην Α’ Πειραιά και Νήσων δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη αυτής της πορείας και η έκφραση της βαθιάς πεποίθησής μου ότι η πολιτική – όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, δηλαδή ως αποστολή προσφοράς στα κοινά – έχει νόημα μόνο όταν την ασκείς υπηρετώντας τους πολίτες και ιδιαίτερα ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι μνήμες και βιώματα, και με τους οποίους συμμερίζεσαι  τις αγωνίες για το σήμερα και την ελπίδα και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.
Αλήθεια, έχετε λάβει το χρίσμα;
Ο πρόεδρος του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από δύο χρόνια, μου εμπιστεύθηκε την κρίσιμη θέση του διευθυντή του πολιτικού  του γραφείου. Για μένα ήταν μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη. Ήταν φυσικό, και εκ της θέσεως, αλλά και λόγω της μακράς προσωπικής φιλίας, να εκφράσω πρώτα σε εκείνον την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος στην πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Το ότι το δέχθηκε αποτελεί για εμένα μεγαλύτερη τιμή κι ευθύνη. Τις οποίες καθιστά μεγαλύτερες η επίγνωση του ιστορικού βάρους που συνεπάγεται η υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περιφέρεια με την ιστορία της Α’ Πειραιώς και Νήσων, με τα ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και με τις αστείρευτες δυνατότητες που διαθέτει. Βέβαια, όλες οι υποψηφιότητες θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος και θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο.
Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα θα γίνουν σύντομα εκλογές;
Υπάρχει ήδη κρίση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, λόγω της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές της υποσχέσεις και στις μετεκλογικές της πράξεις. Η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει. Βάθυνε την ύφεση, διόγκωσε την ανεργία, οδήγησε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται δραματικά. Δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής. Πέρα από τις όποιες προθέσεις της κυβερνητικής ηγεσίας, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα αποδειχθεί  μονόδρομος, λόγω των αποτυχιών και των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής.
Πάντως, η ΝΔ πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές, και γιατί;
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει, επιτέλους, να κυβερνηθεί ο τόπος. Πιστεύει ότι πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», μετατοπίζοντας  την επίλυσή τους διαρκώς στον χρόνο, και ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν άμεσα εφαρμόσιμες αποφάσεις. Αν η κυβέρνηση, έστω και μετά από είκοσι και πλέον μήνες, αποφασίσει να κάνει κάτι παραπάνω από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την χωρίς πρακτικό αντίκρισμα ψήφιση νόμων, που ουδέποτε ουσιαστικά υλοποιούνται, έχει καλώς. Αν δεν μπορεί όμως, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, και εξακολουθήσει να αφήνει πολύτιμο χρόνο να χάνεται, τότε η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Και να αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός για την περαιτέρω πορεία της χώρας.
Και, αν παρά την αισιοδοξία σας, η κάλπη δεν δώσει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, η ΝΔ θα είναι τότε έτοιμη να προχωρήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας;
Εμείς έχουμε τη βεβαιότητα, που προκύπτει και από το παγιωμένο πια προβάδισμά μας στις δημοσκοπήσεις, ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση αγκαλιάζεται από μια ολοένα και διευρυνόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Ότι οι πολίτες προσβλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή πορείας της χώρας, από την παρακμή στην εθνική συγκρότηση. Και πιστεύουμε ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βασισμένη στις στέρεες κοινωνικές συμμαχίες που συστηματικά οικοδομούμε όλο αυτόν τον καιρό, μπορεί να εγγυηθεί οριστική έξοδο του τόπου από την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που κάνει πάντα : θα προτάξει το εθνικό συμφέρον έναντι οποιασδήποτε άλλης επιδίωξης.
Η διέξοδος που προτείνετε (ευρω – ομόλογο και άλλα αναπτυξιακά μέτρα) είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε σύγκρουση μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ με το διευθυντήριο Μέρκελ – Σαρκοζί. Είσθε έτοιμοι να συγκρουστείτε με τους ομοϊδεάτες σας, συντηρητικούς και φιλελεύθερους, στην Ευρώπη;
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε από την πρώτη στιγμή τις κολοσσιαίες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για τη μετατροπή του προβλήματος ελλείμματος της χώρας σε κρίση δανεισμού. Και είναι ο πρώτος που διέγνωσε έγκαιρα ότι η έξωθεν επιβολή μιας πολιτικής λογιστικής διαχείρισης του οικονομικού προβλήματος της χώρας, αντί της εφαρμογής ενός μακρόπνοου αναπτυξιακού προγράμματος, θα οδηγούσε την ελληνική οικονομία σε διάλυση και την κοινωνία μας σε αδιέξοδα. Είχε γι’ αυτό προτείνει εξαρχής την ανάγκη υιοθέτησης ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής, στο πλαίσιο του οποίου η έκδοση ευρω-ομολόγου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και, μέσα από αυτήν, για τη σταδιακή εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Αρχικά, οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση, αλλά και από ορισμένους κύκλους έξω από τη χώρα, με κακοπιστία και , μερικές φορές, με επιπολαιότητα. Σήμερα, όμως, που αποδεικνύεται ότι η συνταγή της θεραπείας που προκρίθηκε είναι χειρότερη από την ίδια την αρρώστια την οποία κλήθηκε να θεραπεύσει, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνονται και σιγά – σιγά γίνονται αποδεκτές ακόμη και από εκείνους που στην αρχή δεν ήθελαν καν να τις συζητήσουν. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την έκδοση ευρω-ομολόγου γίνεται πλειοψηφική, ακόμη και στην Ευρώπη.
Επομένως, δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης, αν και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει διαχρονικά αποδείξει ότι δεν επιλέγει τη σύγκρουση για τη σύγκρουση με κανέναν, αλλά και ότι δεν φοβάται να συγκρουστεί με οποιονδήποτε, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα καλώς  νοούμενα συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Στον Πειραιά και στον Αργοσαρωνικό, τι υπόσχεσθε;
Νομίζω ότι η εποχή των «υποσχέσεων» στην ελληνική πολιτική ζωή έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί. Εγώ, εκείνο που μπορώ να διαβεβαιώσω τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού είναι για την απόφασή μου να δουλέψω μαζί τους σκληρά, για να μελετήσουμε σε βάθος τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρειά μας, να υποδείξουμε τις λύσεις που χρειάζονται και να διεκδικήσουμε την εφαρμογή τους, χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις. Ώστε ο Πειραιάς και νησιά του Αργοσαρωνικού να γίνουν ξανά ο οικονομικός πνεύμονας της Ελλάδας, ενώ οι κάτοικοί τους δημιουργοί και μαζί νομείς της ευημερίας που αξίζουν.
*Από το Saronic Magazine που κυκλοφορεί

Συνέντευξη στον Γιάννη Προβή


Η επικείμενη υποψηφιότητά του στην Α’ Πειραιά και Νήσων στις εθνικές εκλογές, αν και γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, τάραξε τα νερά. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η φυσική πορεία μιας μακράς διαδρομής στα κοινά και ότι οι στενές σχέσεις του, τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά
 όσο και νωρίτερα με τον Κώστα Καραμανλή, απλώς τον γεμίζουν με μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη για προσφορά. Ο κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, πολιτικός και ακαδημαϊκός, στην πρώτη του συνέντευξη από την προαναγγελία της καθόδου του στον μάχιμο πολιτικό στίβο απαντά στα επίμαχα διλήμματα των καιρών. Πιστεύει ότι οι εκλογές θα καταστούν μονόδρομος, λόγω των συνεχιζόμενων αποτυχιών της κυβέρνησης Παπανδρέου, και ότι η ΝΔ, αν και θεωρεί παγιωμένη την αυτοδυναμία της, «σε κάθε περίπτωση, θα προτάξει το εθνικό συμφέρον της χώρας», ενώ τονίζει ότι δεν θα φοβηθεί να συγκρουστεί ως κυβέρνηση ακόμη και με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, αν πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.


Κύριε Αρβανιτόπουλε, είσθε γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά και νωρίτερα του κ. Καραμανλή, και – όπως αναμενόταν – οι πληροφορίες για την υποψηφιότητά σας στην Α’ Πειραιά και Νήσων στις επερχόμενες εκλογές τάραξαν τα νερά στο λιμάνι…

Πράγματι, είμαι Πειραιώτης τρίτης γενιάς, και με τον Πειραιά με συνδέουν στενοί και ακατάλυτοι δεσμοί ζωής, αφού εδώ είναι οι ρίζες μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα τα πρώτα  βήματα μιας μακράς διαδρομής, στη διάρκεια της οποίας ο Πειραιάς ήταν πάντοτε το σημείο αναφοράς μου. Έτσι, η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα στην Α’ Πειραιά και Νήσων δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη αυτής της πορείας και η έκφραση της βαθιάς πεποίθησής μου ότι η πολιτική – όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, δηλαδή ως αποστολή προσφοράς στα κοινά – έχει νόημα μόνο όταν την ασκείς υπηρετώντας τους πολίτες και ιδιαίτερα ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι μνήμες και βιώματα, και με τους οποίους συμμερίζεσαι  τις αγωνίες για το σήμερα και την ελπίδα και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.


Αλήθεια, έχετε λάβει το χρίσμα;

Ο πρόεδρος του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από δύο χρόνια, μου εμπιστεύθηκε την κρίσιμη θέση του διευθυντή του πολιτικού  του γραφείου. Για μένα ήταν μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη. Ήταν φυσικό, και εκ της θέσεως, αλλά και λόγω της μακράς προσωπικής φιλίας, να εκφράσω πρώτα σε εκείνον την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος στην πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Το ότι το δέχθηκε αποτελεί για εμένα μεγαλύτερη τιμή κι ευθύνη. Τις οποίες καθιστά μεγαλύτερες η επίγνωση του ιστορικού βάρους που συνεπάγεται η υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περιφέρεια με την ιστορία της Α’ Πειραιώς και Νήσων, με τα ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και με τις αστείρευτες δυνατότητες που διαθέτει. Βέβαια, όλες οι υποψηφιότητες θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος και θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα θα γίνουν σύντομα εκλογές;

Υπάρχει ήδη κρίση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, λόγω της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές της υποσχέσεις και στις μετεκλογικές της πράξεις. Η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει. Βάθυνε την ύφεση, διόγκωσε την ανεργία, οδήγησε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται δραματικά. Δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής. Πέρα από τις όποιες προθέσεις της κυβερνητικής ηγεσίας, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα αποδειχθεί  μονόδρομος, λόγω των αποτυχιών και των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής.


Πάντως, η ΝΔ πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές, και γιατί;

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει, επιτέλους, να κυβερνηθεί ο τόπος. Πιστεύει ότι πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», μετατοπίζοντας  την επίλυσή τους διαρκώς στον χρόνο, και ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν άμεσα εφαρμόσιμες αποφάσεις. Αν η κυβέρνηση, έστω και μετά από είκοσι και πλέον μήνες, αποφασίσει να κάνει κάτι παραπάνω από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την χωρίς πρακτικό αντίκρισμα ψήφιση νόμων, που ουδέποτε ουσιαστικά υλοποιούνται, έχει καλώς. Αν δεν μπορεί όμως, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, και εξακολουθήσει να αφήνει πολύτιμο χρόνο να χάνεται, τότε η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Και να αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός για την περαιτέρω πορεία της χώρας.


Και, αν παρά την αισιοδοξία σας, η κάλπη δεν δώσει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, η ΝΔ θα είναι τότε έτοιμη να προχωρήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας;

Εμείς έχουμε τη βεβαιότητα, που προκύπτει και από το παγιωμένο πια προβάδισμά μας στις δημοσκοπήσεις, ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση αγκαλιάζεται από μια ολοένα και διευρυνόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Ότι οι πολίτες προσβλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία για την αλλαγή πορείας της χώρας, από την παρακμή στην εθνική συγκρότηση. Και πιστεύουμε ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βασισμένη στις στέρεες κοινωνικές συμμαχίες που συστηματικά οικοδομούμε όλο αυτόν τον καιρό, μπορεί να εγγυηθεί οριστική έξοδο του τόπου από την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που κάνει πάντα : θα προτάξει το εθνικό συμφέρον έναντι οποιασδήποτε άλλης επιδίωξης.


Η διέξοδος που προτείνετε (ευρω – ομόλογο και άλλα αναπτυξιακά μέτρα) είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε σύγκρουση μια αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ με το διευθυντήριο Μέρκελ – Σαρκοζί. Είσθε έτοιμοι να συγκρουστείτε με τους ομοϊδεάτες σας, συντηρητικούς και φιλελεύθερους, στην Ευρώπη;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε από την πρώτη στιγμή τις κολοσσιαίες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για τη μετατροπή του προβλήματος ελλείμματος της χώρας σε κρίση δανεισμού. Και είναι ο πρώτος που διέγνωσε έγκαιρα ότι η έξωθεν επιβολή μιας πολιτικής λογιστικής διαχείρισης του οικονομικού προβλήματος της χώρας, αντί της εφαρμογής ενός μακρόπνοου αναπτυξιακού προγράμματος, θα οδηγούσε την ελληνική οικονομία σε διάλυση και την κοινωνία μας σε αδιέξοδα. Είχε γι’ αυτό προτείνει εξαρχής την ανάγκη υιοθέτησης ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής, στο πλαίσιο του οποίου η έκδοση ευρω-ομολόγου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και, μέσα από αυτήν, για τη σταδιακή εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Αρχικά, οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση, αλλά και από ορισμένους κύκλους έξω από τη χώρα, με κακοπιστία και , μερικές φορές, με επιπολαιότητα. Σήμερα, όμως, που αποδεικνύεται ότι η συνταγή της θεραπείας που προκρίθηκε είναι χειρότερη από την ίδια την αρρώστια την οποία κλήθηκε να θεραπεύσει, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνονται και σιγά – σιγά γίνονται αποδεκτές ακόμη και από εκείνους που στην αρχή δεν ήθελαν καν να τις συζητήσουν. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την έκδοση ευρω-ομολόγου γίνεται πλειοψηφική, ακόμη και στην Ευρώπη.Επομένως, δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης, αν και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει διαχρονικά αποδείξει ότι δεν επιλέγει τη σύγκρουση για τη σύγκρουση με κανέναν, αλλά και ότι δεν φοβάται να συγκρουστεί με οποιονδήποτε, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα καλώς  νοούμενα συμφέροντα του λαού και της χώρας.


Στον Πειραιά και στον Αργοσαρωνικό, τι υπόσχεσθε;

Νομίζω ότι η εποχή των «υποσχέσεων» στην ελληνική πολιτική ζωή έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί. Εγώ, εκείνο που μπορώ να διαβεβαιώσω τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού είναι για την απόφασή μου να δουλέψω μαζί τους σκληρά, για να μελετήσουμε σε βάθος τα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρειά μας, να υποδείξουμε τις λύσεις που χρειάζονται και να διεκδικήσουμε την εφαρμογή τους, χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις. Ώστε ο Πειραιάς και νησιά του Αργοσαρωνικού να γίνουν ξανά ο οικονομικός πνεύμονας της Ελλάδας, ενώ οι κάτοικοί τους δημιουργοί και μαζί νομείς της ευημερίας που αξίζουν.


*Από το Saronic Magazine που κυκλοφορεί