Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο επτά (7) διαδικτυακών συναντήσεων με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και της έμφυλης βίας. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της κακοποίησης ανηλίκων, θα συζητηθούν οι βασικές ενδείξεις κακοποίησης στα παιδιά, ο ρόλος των στερεοτύπων και των αντιλήψεων στο θέμα της βίας και των έμφυλων στερεοτύπων, η κακοποιητική συμπεριφορά στις εφηβικές σχέσεις, καθώς και οι κίνδυνοι του διαδικτύου.Θα παρουσιαστεί, επίσης, ο ρόλος του σχολείου αλλά και η νομική πλευρά ως προς το θέμα της διαχείρισης των περιστατικών κακοποίησης.
Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενδιαφερόμενη.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ (για όλες τις συναντήσεις)
Φοιτητές: 35 ευρώ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)
Άνεργοι: Δωρεάν (με επίδειξη δελτίου ανεργίας)
Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται απαραιτήτως μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2024 να κάνετε κατάθεση του χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK, με την ένδειξη στην αιτιολογία “Για Τομέα Ψυχικής Υγείας” και να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email mentalhealth@laskaridisfoundation.org.
Θεματικές:
1η Συνάντηση (13/11/24) : Γενική επισκόπηση του φαινομένου της κακοποίησης ανηλίκων.
2η Συνάντηση (20/11/24) : Βασικές ενδείξεις της κακοποίησης στα παιδιά.
3η Συνάντηση (5/12/24) : Η διαχείριση του περιστατικού στο σχολείο.
4η Συνάντηση (11/12/24) : Η διαχείριση του περιστατικού – η νομική πλευρά.
5η Συνάντηση (18/12/24): Διαμόρφωση έμφυλων αντιλήψεων. Ο ρόλος της οικογένειας, της κοινότητας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρεμβάσεις και πρόληψη.
6η Συνάντηση (8/1/25): Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και η ασφαλής χρήση του για την πρόληψη περιστατικών κακοποίησης και βίας.
7η Συνάντηση (15/1/25): Η πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και η ενδυνάμωση σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού.