"Σούπα Πάπιας" στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

1 soupa papias

Park your Cinema - Σειρά κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ.
Στο πρώτο PARK YOUR CINEMA, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα «εγκατάστασης» αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… «παρκάρει» κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Αυτή την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία του 1933, "Σούπα Πάπιας" σε σκηνοθεσία του Leo McCarey

Ο Rufus T. Firefly αναλαμβάνει να παραστήσει τον δικτάτορα του χρεοκοπημένου κρατιδίου της Freedonia, έτσι ώστε να συνεχίσει η χρηματοδότηση από τη ζάμπλουτη κυρία Teasdale, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόλεμο με τη γειτονική και εχθρική Sylvania. Σκληρή πολιτική σάτιρα με το αναρχικό χιούμορ των αδελφών Marx, απογοήτευσε κοινό και κριτικούς στην εποχή της, λήγοντας έτσι άδοξα το συμβόλαιο της ομάδας με την Paramount. Δίκαια θεωρείται το αριστούργημα των Marx, με τα πιο φρενήρη σκετσάκια της καριέρας τους (αμίμητου κωμικού timing η σεκάνς του σπασμένου καθρέφτη). Ο Benito Mussolini απαγόρευσε την προβολή του φιλμ στην Ιταλία, πιστεύοντας ότι τον κοροϊδεύει προσωπικά!

Επιμέλεια προβολών - Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τoν κύκλο.

Πληροφορίες: 216 8091001/002/003 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

*Για τη μετάβαση στο ΚΠΙΣΝ, υπάρχει δωρεάν  shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

eep logo