«Ερωφίλη» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

1 erofilh

Την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, «ΕΡΩΦΙΛΗ» θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, την Κυριακή 10 Ιουλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη παρουσιάζει αυτή την τραγωδία Έρωτα και Θανάτου που αποτελεί και μια στάση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο.

Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν "ήλιος φωτερός", όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.

Λίγα λόγια για την Ερωφίλη
«Ερωφίλη»: Η φίλη της καρδιάς και της ψυχής, της άγουρης νιότης που ακόμα και με το θάνατό της υπερασπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη. Εναντιώνεται στους νόμους μιας ψεύτικης και αυταρχικής κοινωνίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας της.Η «Ερωφίλη» είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθειά και ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένα, αλλα τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φύλου.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Ερωφίλη: Φωτεινή Φιλοσόφου
Βασιλιάς: Γιάννης Νικολαϊδης
Πανάρετος: Βασίλης Ασημακόπουλος
Καρποφόρος: Γιάννης Τσιώμου
Χρυσόνομη: Τζένη Οικονόμου
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Ανακρέων Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κύπρου και Προύσσης
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου:12€, 10 € (φοιτητικό, ανέργων,), 8 € (viva.gr)

eep logo