Εκδήλωση για τα 10 χρόνια «Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ»

Μεγάλη συναυλία με τους “Strings in Motion”

Οι διακριθέντες της «Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» συναντούν την Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων “Strings in Motion”.
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη τιμά τη μνήμη, το έργο και το όραμα της μεγάλης δωρήτριας Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ και διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση-συναυλία με τη συμμετοχή των διακριθέντων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Στη συναυλία αυτή, οι διακριθέντες της «Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» συναντώνται με την Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων “Strings in Motion” που έχει ιδρύσει ένας από τους επιφανέστερους μαθητές της Ισμήνης Κάρτερ, ο Χρήστος Κανέττης, βιολονίστας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Mozarteum Salzburg της Αυστρίας.

Το 2013, η σπουδαία Ελληνίδα βιολονίστρια και Καθηγήτρια του Ωδείου Αθηνών, Ισμήνη Χρυσοχόου Κάρτερ, με τη μεγάλη δωρεά της, θεσμοθετεί και αναθέτει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη την υλοποίηση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεκαπέντε νέοι ταλαντούχοι Έλληνες μουσικοί έχουν κερδίσει την «Υποτροφία Βιολιού Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» και άδραξαν την ευκαιρία να μετεκπαιδευτούν, να εμπλουτίσουν τις μουσικές γνώσεις τους δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους βιολιού και να συμμετάσχουν σε μεγάλες κρατικές και άλλες ορχήστρες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 45 υποψήφιοι έχουν διεκδικήσει την υποτροφία.

Το 2022, η Ισμήνη Χρυσοχόου Κάρτερ έφυγε από τη ζωή και άφησε παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο της, ορίζοντας το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ως συνεχιστή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.

Στη μεγάλη συναυλία, στην οποία δίδεται και ένας επετειακός χαρακτήρας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολιού, σε ένα συναρπαστικό σύνολο εγχόρδων, οι εξαιρετικοί βιρτουόζοι ανιχνεύουν ένα πέρασμα μέσα από την Κλασική και Ρομαντική περίοδο, εστιάζοντας σε έργα που υπεραγαπούσε η αξέχαστη Ισμήνη Κάρτερ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023
Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

eep logo