Γιάννης Σμαραγδής: "Με την ταινία για τον Καποδίστρια κλείνω σαν σκηνοθέτης"

Ο Γιάννης Σμαραγδής έδωσε συνέντευξη κι αποκάλυψε πως πολύ σύντομα σκοπεύει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην καλλιτεχνική του διαδρομή, αλλά και την ταινία «Καποδίστριας», η οποία θα είναι και η τελευταία του.

«Με τον Καποδίστρια θέλω να πιστεύω πως αν τον κάνω, κλείνω σαν σκηνοθέτης. Κλείνω. Έχω βρει το καστ και μου λείπουν λίγα χρήματα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Όλους τους ηθοποιούς τους έχουμε βρει και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να σας πω ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Καποδίστρια και θέλω να με συγχωρήσετε για αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Προς ώρας, λείπουν κάποια χρήματα, αλλά υπάρχουν καλοί Έλληνες, οι οποίοι θα βοηθήσουν κι υπάρχει και μια κυβέρνηση, η οποία πρέπει να πω πως αυτή τη στιγμή είναι μια τύχη το ότι ο επικεφαλής, που είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μέγας θαυμαστής του Καποδίστρια», συμπλήρωσε.

Τέλος, εξήγησε για την ιστορία του: «Ο Καποδίστριας είναι εντελώς άγνωστος. Κατάφεραν αυτοί που τον δολοφόνησαν, που κυβέρνησαν μετά και οι μέσα και οι έξω, να πουν ένα μεγάλο ψέμα για τον Καποδίστρια. Την αλήθεια του Καποδίστρια είμαι βέβαιος ότι θα την αναδείξει αυτή η ταινία».

(protothema.gr)

eep logo