Bosphorus wind quintet

Bosphorus wind quintet

Το Φεστιβάλ Πειραιά & Νήσων Αργοσαρωνικού παρουσιάζει το Bosphorus wind quintet σε έργα Rossini, Ibert, Taffanel, Debussy, Rota, Agay και Bizet, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, σε μια συναυλία στην ατμοσφαιρική αίθουσα Ρωμαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Bosphorus αποτελείται από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκικής κλασικής σκηνής. Κορυφαίοι σε ορχήστρες όπως, Istanbul State Symphony, Ankara State Opera and Ballet Orchestra, Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra. Με την Borusan Philharmonic έχουν ηχογραφήσει και περιοδεύσει διεθνώς, με εμφανίσεις σε διάσημες αίθουσες και φεστιβάλ, όπως η αίθουσα της Φιλαρμονικής της Βιέννης και το φεστιβάλ BBC Proms. Ως κουιντέτο έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχουν βιντεοσκοπήσει σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο για πνευστά του Fazýl Say (“Quintet for Winds”). Τα μέλη του
κουιντέτου μοιράζονται μια μακροχρόνια φιλία και ένα πάθος για τη μουσική, και, όποτε τους το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους με τις Ορχήστρες, καθώς και η διεθνής σολιστική τους καριέρα, επιδιώκουν να μελετούν μαζί και να αναζητούν την ομορφιά του ρεπερτορίου για ξύλινα πνευστά.

Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
[Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς]

Η είσοδος είναι ελεύθερη

eep logo