«Σκηνές από έναν Γάμο»: Με το Νίκο Ψαρρά και τη Μελίνα Ασλάνογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από τις 21 Απριλίου

Ο Νίκος Ψαρράς επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μετά την παράσταση «Αμαντέους» όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ο Νίκος Ψαρράς αναμετράται με το κείμενο του Ίγκµαρ Μπέργκµαν.

Ο θεατρικός ηθοποιός που φέτος θαυμάσαμε μέσα από την ΕΡΤ στο «Βραχιόλι της φωτιάς» συμπρωταγωνιστεί με την Μαρίνα Ασλάνογλου σε ένα έργο που αφορά κοινό κάθε ηλικίας.


Το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από έναν Γάμο», γράφηκε ακριβώς πριν 50 χρόνια και κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 21 Απριλίου σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη.

Αρχικά γράφτηκε για τηλεοπτική σειρά και έπειτα κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν για το κείμενό του.


Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης.


Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

eep logo