Τάκης Μαρινάκης: Πέθανε ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού

Έφυγε, χθες Δευτέρα 20 Μαρτίου το απόγευμα, από τη ζωή ο ντράμερ των Πελόμα Μποκιού, Δημήτρης (Τάκης) Μαρινάκης, σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Εδώ και μια εβδομάδα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο, όπου έκανε τις τελευταίες χημειοθεραπείες.

Στο πλευρό του ήταν η γυναίκα του Ευρύκλεια και τα δυο παιδιά του, μουσικοί επίσης, ο Γιαννής που παίζει βιολοντσέλο και η Χριστίνα που είναι πιανίστα. Η υγεία του είχε επιβαρύνθηκε εδώ και περίπου ένα χρόνο όπως αναφέρει το ogdoo.gr.

Ο Δημήτρης (Τάκης) Μαρινάκης ήταν ο πρώτος μουσικός που πήρε Δίπλωμα Κρουστών στην Ελλάδα, από το Ωδείο Αθηνών σε νεαρή ηλικία. Εδώ και πολλά χρόνια είχε αφοσιωθεί στην κλασσική μουσική όπου έκανε με λαμπρή πορεία στην οποία έπαιξε πολλούς κλασικούς μεταξύ αυτών, έργα του Ιάνη Ξενάκη.


Είχε σχηματίσει στα τέλη της δεκαετίας του ’90 το σχήμα κρουστών «Σείστρον», που αποτελούσαν επίλεκτοι μουσικοί, με το οποίο έδωσε συναυλίες σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής και το Παλλάς.


Οι εναπομείναντες Πελόμα Μποκιού, ο Νίκος Δαπέρης που ζει στην Αγγλία, ο Γιώργος Στεφανάκης και ο Νίκος Λογοθέτης, που ήρθε από την Κίνα όπου βρισκόταν εκείνο τον καιρό καθώς ταξιδεύει ανά τον κόσμο, είχαν μια τελευταία επικοινωνία κατ’ ιδίαν μαζί του πριν λίγες εβδομάδες, όταν τον επισκέφτηκαν στο σπίτι που διέμενε τότε στο Βύρωνα.

Ο Δημήτρης Μαρινάκης είχε εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Νέα Μάκρη, όπου είχε δημιουργήσει το δικό του στούντιο, στο οποίο έκανε πρόβες και ηχογραφούσε.

Ο Δημήτρης Μαρινάκης κηδεύεται σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου στη Ραφήνα, στην Παντοβασίλισσσα, στις 2 μ.μ.

Στη φωτό από το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ του γκρουπ, ο εκλιπών δεξιά.

(newsbeast.gr)

eep logo