“Σκοτεινός Έρωτας” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο έρωτας “ντύνεται μουσικά” σε μια παράσταση με καλό σκοπό..

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα / απόδοση στα ελληνικά Σωτήρη Τριβιζά, με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, τους διακεκριμένους κιθαρίστες Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη, σε απαγγελία του δικηγόρου Νικόλαου Χαραλαμπίδη.


Ο συνθέτης μετά την επιτυχία του ανεβάσματος της νέας του όπερας “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, επιστρέφει στις αίθουσες συναυλιών και στο τραγούδι με τον πρώτο του κύκλο τραγουδιών το Σκοτεινό Έρωτα, μέσα από τον οποίο ακούστηκε το πιο δημοφιλές τραγούδι του συνθέτη, η “Νεράϊδα”.

Ο Σκοτεινός Έρωτας βασίστηκε στα “Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα”, στο κύκνειο άσμα ενός από τους μεγαλύτερους λυρικούς ποιητές του εικοστού αιώνα του Ισπανού Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο έρωτας ντύνεται μουσικά και το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός ονείρου και πραγματικότητας, πάθους και απώλειας, ευτυχίας και πένθους.
Ένα μέρος του έργου κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2004 από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος με ερμηνευτή το Μίνω Θεοχάρη, κι έπειτα ολόκληρος ο κύκλος τραγουδιών το 2007 από την Sony Classical με ερμηνευτή τον Μάριο Φραγκούλη και σολίστ τους κιθαριστές Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη.Τα τελευταία χρόνια βασικός ερμηνευτής του Σκοτεινού Έρωτα, είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος συμπεριέλαβε τη “Νεράϊδα” στην πρώτη του δισκογραφική παρουσία την “Αισθηματική Ηλικία”.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Ο.Π.Α.Ν. και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
Ερμηνευτής: Θοδωρής Βουτσικάκης
Κιθάρες: Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης
Απαγγελία: Νικόλαος Χαραλαμπίδης
Πιάνο: Δημήτρης Μαραμής

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο σας στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

 

eep logo