Αποκριά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αγαπημένες μπάντες, χοροί, δημιουργικά εργαστήρια και happenings

Η Αποκριά δίνει πάντα μια αφορμή για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και τον εαυτό μας, όπως άλλωστε υπαγορεύει το μήνυμα της συγκεκριμένης γιορτής. Αγαπημένες μπάντες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτι! Χορευτικοί ρυθμοί, δημιουργικά εργαστήρια και happenings, «μεταμφιέζουν» το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας το σύνθημα για μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες.

H γνώριμη πολυπολιτισμική μπάντα κρουστών Bloco Swingueira μεταφέρει την εκρηκτική ενέργειά της με ρυθμικές εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Ξέφωτο, η μπάντα πνευστών Hasta Brassta σκορπάει θετικά vibes με διασκευές διάσημων κομματιών, ενώ το συγκρότημα Hermaphrodite’s Child φέρνει το rock’n’roll των 50’s και των 60’s στο σήμερα, με το ανάλογο ντύσιμο και πνεύμα!

Οι Ηermaphrodite's Child είναι ένα rock’n’roll συγκρότημα που μεταφέρει μουσικά τους ακροατές σε άλλες δεκαετίες, με τον αυθεντικό ήχο και τις εκτελέσεις της εποχής. Στις συναυλίες τους θα ακούσετε επιτυχίες από τους Beatles, Rolling Stones, Chuck Berry, Kinks και από πολλούς άλλους καλλιτέχνες που σημάδεψαν εκείνη την εποχή αλλά και το σήμερα, μαζί με surf rock instrumentals.

Οι Hasta Brassta είναι μια μπάντα πνευστών που επικεντρώνεται σε διασκευές γνωστών disco, pop και funk τραγουδιών. Ξεκινώντας κατά τη διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από το μοναδικό ηχόχρωμα των οργάνων τους και την αλληλεπίδρασή με το κοινό.

Εξωστρεφείς και πληθωρικοί, οι Bloco Swingueira είναι μια μπάντα κρουστών που δημιουργήθηκε το 2014. Κάθε τους εμφάνιση παραπέμπει σε βραζιλιάνικο καρναβάλι, με samba afro και samba reggae ρυθμούς που ξεσηκώνουν το κοινό. Πέρα από τις δεκάδες live εμφανίσεις τους, διοργανώνουν μαθήματα κρουστών, αλλά και σεμινάρια με καταξιωμένους δασκάλους από τη Βραζιλία.

Κυριακή 26/02, 12.00-15.00

Hasta Brassta 12.00-13.00
Ηermaphrodite's Child 13.30-15.00

Στο ΞΕΦΩΤΟ
Η είσοδος είναι ελεύθερη