Ο John Malkovich και η Ingeborga Dapkunaite για μια επιπλέον παράσταση

Στη «Μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Bernard-Marie Koltès

Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η παράσταση που έγινε sold-out μέσα δύο ώρες, ανεβαίνει για μια ακόμη φορά στην Κεντρική Σκηνή, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ John Malkovich και η πολυβραβευμένη Ingeborga Dapkunaite ερμηνεύουν ένα από τα πιο αινιγματικά έργα του σύγχρονου θεάτρου.

Ο Τζον Μάλκοβιτς, ο αξεπέραστος Βαλμόν των οσκαρικών κινηματογραφικών Επικίνδυνων Σχέσεων (πλάι στις Michelle Pfeiffer και Glenn Close, το 1988) και από τους πρωτεργάτες της ιστορικής πειραματικής θεατρικής ομάδας Steppenwolf του Σικάγου (από το 1976 έως το 2020), ο μόνος χολιγουντιανός ηθοποιός που μας έχει καλέσει να βουτήξουμε στο μυαλό του (με την cult art-house ταινία σε σενάριο του Charlie Kaufman, Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς, 1999) εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Στέγη, ερμηνεύοντας τον ρόλο του πιο σκοτεινού πελάτη στο παγκόσμιο ρεπερτόριο.

«Αν βαδίζετε έξω, αυτήν την ώρα και σ' αυτό το μέρος, είναι επειδή ποθείτε κάποιο πράγμα που δεν έχετε, κι αυτό το πράγμα, εγώ, μπορώ να σας το προμηθεύσω».

To έργο του Bernard-Marie Koltès, γραμμένο το 1986 στο ύφος των φιλοσοφικών διαλόγων του 18ου αιώνα, έχει δύο πρόσωπα: τον ντίλερ και τον πελάτη. Ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβώς αφορά η συνάντησή τους, ποιο είναι το αντικείμενο του πόθου και ποιο το ντιλ τους. Κανένας δεν λέει τα πράγματα όπως είναι. Κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ίσως γιατί κάτι ανείπωτο ελλοχεύει κάτω από όλα. Αυτό το ανείπωτο φωτίζει η σκηνοθεσία του Timofey Kulyabin, στην παράσταση της «Μοναξιάς των κάμπων με το βαμβάκι» που, ύστερα από την πρεμιέρα της στο Dailes teātris στη Ρίγα Λετονίας, η Ελλάδα και η Κεντρική Σκηνή της Στέγης γίνονται ο πρώτος σταθμός της διεθνούς περιοδείας της.

Με τον Τζον Μάλκοβιτς και την πολυβραβευμένη Λιθουανή ηθοποιό Ινγκεμπόργκα Νταπκουνάιτε να εναλλάσσονται στους ρόλους του πελάτη και του ντίλερ, το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ρώσου σκηνοθέτη που πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 2018, παρουσιάζοντας μια παράσταση που άφησε εποχή: τις «Τρεις Αδερφές» του Τσέχοφ εξολοκλήρου στη νοηματική γλώσσα.

«Μοναξιά των κάμπων με το βαμβάκι»
John Malkovich - Ingeborga Dapkunaite

12.02.2023 | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στις 14:00

Σκηνοθεσία: Timofey Kulyabin
Δραματουργία: Roman Dolzhanskiy

eep logo