Γιώργος Κιμούλης: Επιστρέφει στα αθηναϊκά θέατρα μετά από τρία χρόνια απουσίας

Με ένα έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί να διαγραφεί ετοιμάζεται να κάνει ο Γιώργος Κιμούλης την πρώτη του αθηναϊκή θεατρική εμφάνιση, μετά από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας. Πρόκειται για την «Συνάντηση» του Stephen Belber, που θα ανέβει μέσα στον Φεβρουάριο, στο θέατρο «Βικτώρια», με τον ίδιο σε διπλό ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.

Η παράσταση έχει ήδη διαγράψει έναν πρώτο επιτυχημένο κύκλο στην Θεσσαλονίκη, στη σκηνή του θεάτρου «Αμαλία», όπου έκανε την πρεμιέρα του τον περασμένο Νοέμβριο. Παρότι μάλιστα οι προγραμματισμένες παραστάσεις ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού αποφασίστηκε να δοθεί μια παράσταση, με τέσσερις επιπλέον βραδιές, από τις 9 έως 12 Φεβρουαρίου.


Ενδιαμέσως και για έναν περίπου μήνα ο Γιώργος Κιμούλης, μαζί με τους ηθοποιούς Άννα Μονογιού και Στάθη Παναγιωτίδη που τον πλαισιώνουν, θα παρουσιάσουν το έργο σε διάφορες ελληνικές πόλεις όπου θα περιοδεύσουν μεταξύ των οποίων η Πάτρα, η Καλαμάτα, η Λαμία, η Τρίπολη, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ηράκλειο κ.α.


Πρόκειται λοιπόν για μια δυναμική επιστροφή του έμπειρου και επιτυχημένου ηθοποιού - σκηνοθέτη μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο ελληνικό #metoo εξαιτίας των κατηγοριών για επιθετική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που δέχτηκε από κάποιους συναδέλφους του, εναντίον των οποίων έχει προσφύγει δικαστικά.

Φαίνεται μάλιστα πως η επιλογή του συγκεκριμένου έργου για την θεατρική επάνοδό του μόνον τυχαία δεν ήταν καθώς υπενθυμίζει με έμφαση τη φράση από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ «Το παρελθόν είναι πρόλογος». Ο ήρωας που υποδύεται είναι ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά. Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται κατά την επίσκεψη, στον χώρο του, ενός ζευγαριού που του ζητά μια συνέντευξη με κεντρικό θέμα το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η συνέντευξη, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο μυστικό, που βρίσκεται βαθιά θαμμένο στο παρελθόν του.

Η ημερομηνία της αθηναϊκής πρεμιέρας της παράστασης αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: protothema.gr

eep logo