"Η Τρελή του Σαγιό" έκανε πρεμιέρα

Θρίαμβος για Κωνσταντινίδου, Μουτσινά, Οικονομάκου

Μια από τις υπερπαραγωγές της φετινής χρονιάς, η παράσταση ""Τρελή του Σαγιό στο θέατρο Παλλάς, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Νίκο Μουτσινά και την Αθηνά Οικονομάκου, έκανε πρεμιέρα με… θρίαμβο!

Τη διασκευή και σκηνοθεσία της Τρελής του Σαγιό, του εμβληματικού έργου του Ζαν Ζιρωντού, έκανε ο Πέτρος Ζούλιας. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Νίκος Μουτσινάς, Αθηνά Οικονομάκου και ένας λαμπερός 20μελής θίασο δίνουν τα πάντα στη σκηνή, σε μια παράσταση που έχει ήδη κάνει αίσθηση.


Η «Τρελή του Σαγιό», σήκωσε αυλαία σε μία θριαμβευτική sold-out πρεμιέρα στο Θέατρο Παλλάς, έχοντας ήδη ξεπεράσει σε πωλήσεις τον αριθμό των 10.000 εισιτηρίων, πριν την πρεμιέρα της παράστασης.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που, ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, η Γεωργία Καλλέργη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Μάκης Πατέλης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή «Σαγιό» στο Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν πετρέλαιο, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία.


«Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας: μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»…


Το εμπνευσμένο -και πιο επίκαιρο από ποτέ- κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει τον τυχοδιωκτισμό και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας την αιώνια πάλη ανάμεσα στους ονειροπόλους της ζωής και την εξουσία… την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Δίπλα στον Πέτρο Ζούλια, βάζει την καλλιτεχνική της σφραγίδα, μία σπουδαία ομάδα συντελεστών. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά σχεδίασε η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.