Οι «Ακρότητες» ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς!

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα

Δεύτερη εβδομάδα παραστάσεων για τις «Ακρότητες» του William Mastrosimone, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή.
Οι παραστάσεις sold out, κοινό και κριτικοί ενθουσιασμένοι, τίμησαν με τα σχόλιά τους την συγκλονιστική θεατρική παράσταση που έκανε πρεμιέρα στον Πίσω χώρο του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα στις 19 Νοεμβρίου!

Διαβάστε κάποιες από τις κριτικές εδώ... και κλείστε θέση !!!

[...]Σε μια κοινωνία που συχνά κατηγορεί το θύμα αντί να αντιμετωπίσει τον δράστη, οι Ακρότητες είναι σήμερα ένα έργο πιο επίκαιρο από ότι όταν γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Δείτε την παράσταση, θα ταραχτείτε αλλά θα βγείτε πιο συνειδητοποιημένοι για την πραγματικότητα της διπλανής πόρτας.
[...]Η ερμηνεία του Θοδωρή Αντωνιάδη είναι εξαιρετική, ως ο ακλόνητα ανατριχιαστικός επίδοξος βιαστής, προσθέτει ένα κατάλληλο επίπεδο πολυπλοκότητας στην πλοκή, την οποία τα τρία κορίτσια αντιμετωπίζουν διαφορετικά.
[...]Η Marjorie της Ελεονώρας Αντωνιάδου και ο Raul του Θοδωρή Αντωνιάδη με το βάρος του δράματος σε μεγάλο βαθμό στους ώμους τους, πιάνουν τη σκηνή με υψηλή ενέργεια και αξιοπιστία.
Κάτια Σωτηρίου, mytheatro.gr

"Σκηνοθετικά ο Νίκος Δαφνής ακολουθεί μια καθαρή προσέγγιση από την αρχή, αναδεικνύοντας με εμπειρία το ίδιο το έργο και αποσπώντας με γενναιοδωρία το καλύτερο από τα όπλα των ερμηνευτών του. Αλήθεια και ρεαλισμός, διχως σκηνικά φτιασίδια, σε πρώτο πλάνο.
..Σπεύσατε φίλοι σε αυτή την πολύ έντιμη προσπάθεια για αυθεντικής ομορφιάς θέατρο όπου δίχως άλλο θα ανακαλυψετε πλήθος στοιχείων που θα σας «κλέψουν» μαζί τους."
Αλέξανδρος Κούρτης, zappit.gr

"Η παράσταση είναι τόσο δυνατή που σε στοιχειώνει φεύγοντας. Πρόκειται για ένα υπέροχο σύνολο!"
Ιωάννης Λάζιος, theatromania.gr

"Σε έναν πολύ όμορφο θεατρικό χώρο στα μέρη μας εδώ, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ακριβώς στον ηλεκτρικό σταθμό Φαλήρου, στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, είδα μια από τις πιο συγκλονιστικές παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, κατάλαβα μέσα σε 90 λεπτά τι σημαίνει αληθινό θέατρο, ερμηνείες ζωής που κάνουν εμάς τους θεατές να φεύγουμε πιο γεμάτοι και πιο χορτασμένοι από πολύ καλό Θέατρο. Όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα μου γεννήθηκαν βλέποντας την παράσταση “Ακρότητες” του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε!"
Γιώργος Λιναρίτης, artmagazino.gr[...] Η Σαραντοπούλου, η εξαιρετική σε αυτό το ρόλο Σαραντοπούλου, εξαίρει τη σκληρότητα της ηρωίδας της, σκληρότητα όμως, η οποία πηγάζει από αίσθημα δικαιοσύνης' δέχεται όλες τις εκδοχές. Λυγίζει, όταν ακούει την περιπέτεια βιασμού τής Τέρρυ, αλλά η σκληρότητα είναι μάσκα άμυνας. Βαθειά υποφέρει χωρίς να το θέλει σα χαρακτήρας να το παραδεχτεί και πασχίζει, για να μη φανεί αυτό προς τα έξω. Κατανοεί τα πάντα αλλά πρέπει να μείνει στο "ύψος" της ως τη μοναδική λύση.
Μια παράσταση, η οποία αρχίζει να μετράει πολλές θεατρικές σαιζόν μελλοντικά.
Κριτική κοινού Ευγενία Λιδωρίκη

Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου

Παίζουν
Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Ελεονώρα Αντωνιάδου
Θοδωρής Αντωνιάδης
Σοφία Αγγελικοπούλου

Συντελεστές
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Σκηνικά: Ελένη Σουμή
Κοστούμια: Ελένη Παπαδοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κων/να Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κων/να Σαραντοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Εκτέλεση φωτισμών: Νίκος Μαυρόπουλος
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Αφίσα/πρόγραμμα: Μαριέτα Ρούσσου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης ~ ORKI

Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:30
Διάρκεια: 90΄
Εισιτήριο: 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ φοιτ., ΑΜΕΑ, 65+, ανέργων
Πληροφορίες/κρατήσεις: 2104816200
Προπώληση: katoapotigefyra.gr & viva.gr

 

eep logo