Το φρικτόν τέμενος της αμαρτίας

Νέα συλλεκτική έκδοση των δύο βιβλίων του Σπ, Παπαϊωάννου - Κ. Βλησίδη

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία στα βιβλιοπωλεία της νέας σημαντικής έκδοσης του Ινστιτούτου Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) για τα πορνεία των Βούρλων της Δραπετσώνας.

Α΄ ΜΕΡΟΣ: Tο πορνείο των Βούρλων Δραπετσώνας μέσα από γραπτές πηγές
B΄ ΜΕΡΟΣ Ιχνηλάτηση του τόπου και του χρόνου των «Βούρλων» της Δραπετσώνας

Μέσα από τις 360 σελίδες των δύο συλλεκτικών τόμων αφιερωμένων στην ιστορία των πορνείων των Βούρλων της Δραπετσώνας και το πλούσιο τετράχρωμο εικαστικό τους υλικό αναδεικνύεται -για πρώτη φορά- μια τόσο αναλυτική, διεξοδική και πλήρως τεκμηριωμένη ιστορία των πορνείων των Βούρλων της Δραπετσώνας, καλύπτοντας την περίοδο του 19ου και 20ού αιώνα ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι συγγραφείς του έργου Σπύρος Παπαϊωάννου και Κώστας Βλησίδης, μετά από πολυετή και επίπονη έρευνα, παραδίδουν στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, στους ειδικούς ερευνητές, στους μελετητές της ιστορίας του Πειραιά, στους ιστορικούς του φύλου και της σεξουαλικότητας, στους ερευνητές του περιθωρίου, στους βιβλιόφιλους και τους συλλέκτες ένα πολύπλευρο και πολυεπίπεδο έργο το οποίο ανοίγει δρόμους για νέες προσεγγίσεις στα θέματα αυτά.

Ο πρώτος τόμος του έργου τεκμηριώνει την ιστορία των πορνείων των Βούρλων μέσα από γραπτές πηγές (αρχεία, βιβλιογραφία και τύπο της εποχής).
Ο δεύτερος τόμος έρχεται να αναδείξει μέσα από μια σπάνια αναλυτική προσέγγιση την τοπογραφία και την ανθρωπογεωγραφία του κόσμου των Βούρλων και να μας ανασυστήσει τον χώρο και τους ανθρώπους του μέσα από άγνωστο μέχρι σήμερα φωτογραφικό, αρχειακό και συλλεκτικό υλικό.

Κεντρική διάθεση (φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία)
Αθήνα:
- Βιβλιοπωλείο Εκδοτικού Οίκου "Μέλισσα", Σκουφά 58, Αθήνα 106.80, Τηλ. 210.36.11.692
- Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Αμερικής 13, Αθήνα 106.72, Τηλ. 210.36.14.143.
Πειραιάς
- Βιβλιοπωλείο Παρασκευόπουλος Β., Καραΐσκου 157, Πειραιάς 185.35, Τηλ. 210.42.96.509.
Θεσσαλονίκη:
- Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, 54624 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310.288.036

ETEKA_Desktop

eep logo