Πρεμιέρα για την Παιδική Σκηνή στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα

Με δύο έργα, Αίσωπο και Αριστοφάνη και πολύ κέφι!

Η θεατρική σεζόν ανοίγει στην παιδική σκηνή του Θεάτρου κάτω από τη Γέφυρα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με δύο εξαιρετικά έργα!

Τις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ», του Δημήτρη Ποταμίτη, τιμώντας τον σημαντικό θεατράνθρωπο και φίλο, που «έφυγε» πριν 20 χρόνια. Το έργο, αποτελεί και σταθμό στην ιστορία του «Παιδικού» θεάτρου στη χώρα μας και η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη θεωρείται κλασσική του είδους.

Και το έργο του Νίκου Δαφνή «ΑΙΣΩΠΟΣ... ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2021», του Υπουργείου Πολιτισμού και της Λυρικής σκηνής.

Κάθε Κυριακή:

Στις 12:00 οι "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη"

Στις 15:00 ο "Αίσωπος, ένας φίλος απ' τα παλιά"

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Διάρκεια: 75'
Γενική είσοδος: 10€,
Ομαδικό (10 ατόμων και άνω): 7€ (στο ταμείο)

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»

Πρόκειται για τρεις κωµωδίες, που µε δεδοµένα τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο τόπος µας τα τελευταία χρόνια, γίνονται πιο επίκαιρες παρά ποτέ.
Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την «ΕΙΡΗΝΗ...»
Ο ειρηνόφιλος ∆ικαιόπολης, που τα βάζει µε τους πολεµόχαρους «ΑΧΑΡΝΕΙΣ...»
Ο αγαθός Χρεµύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον «ΠΛΟΥΤΟ» που βρήκε...

Και αυτοί, όπως και όλοι οι ήρωες των έργων του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα - σύµβολα και εύκολα αναγνωρίσιµα στους θεατές κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου.



«ΑΙΣΩΠΟΣ, ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΛΙΑ»

Η παράστασή µας αναφέρεται στη ζωή του Φρύγα ( ; ) «παραµυθά», καθώς και σε ιστορικά γεγονότα του 6ου π.χ. αιώνα, που προβάλλονται σε video.
Αρκετοί από τους µύθους δραµατοποιηµένοι, παρασταίνονται από τους ηθοποιούς που υποδύονται τους «συνάδελφους» (δούλους) του Αίσωπου, σαν χαρούµενα µουσικοθεατρικά intermedia , στα οποία θα συµµετέχουν ενεργά οι ανήλικοι θεατές.
Η παράστασή µας θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστική ΚΑΙ διαπαιδαγωγική.
Σκοπός μας είναι να καταδείξουµε ότι η ταπεινή καταγωγή και η άσχηµη µορφή του Αισώπου δεν τον εµπόδισαν να γίνει ένας αέναος «φάρος» ήθους και ευθυκρισίας.