Εξάλειπτρον : Ωδή στις Χαμένες Πατρίδες...

100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή

«Σμύρνη, ξανά γεννήτρες είναι οι Μοίρες,
χτυπήστε Ομήρων Ιωνικών οι λύρες»

Ο Όμιλος Γυναικών «Εξάλειπτρον» ο Ιταλοελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός MICROKOSMOS και οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. CORNUCOPIA και MYARTIST, συνδιοργανώνουν και πραγματοποιούν ένα συγκινητικό αφιέρωμα με λογοτεχνική και μουσική χροιά σε ένα από τα πλέον «πικρά» κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας.

Πρόκειται για μία ωδή στις Χαμένες Πατρίδες με επίκεντρο έργα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, με ρίζες από τη γη της Ιωνίας και παράλληλα, ένα μουσικό ανθολόγιο με ήχους και άσματα από τις Χαμένες Πατρίδες. Στο οδοιπορικό αυτό ιχνηλάτες μας εμβληματικές προσωπικότητες, συγγραφείς, ποιητές, μουσικοί, στιχουργοί, το σπουδαίο έργο των οποίων ζωντανεύουν, η σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη, ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Δούβαλης, η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ο πιανίστας Φίλιππος Παχνιστής, ο βιολιστής Χρήστος Δαλιάνης και στο κανονάκι η Αθηνά Κουκή.
Αφηγητής ο ιστορικός της Τέχνης δρ Γεώργιος Κακαβάς.

Στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Χορηγοί: Haute Couture by Vassilios Kostetsos - Andrianopoulos Fashion Stores - Panagiotis Keladitis Hair Salon - Athena Papa art jewellery.