Η Ορχήστρα Academica στο Ρέντη

academica

Στο Δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» - Με ελεύθερη είσοδο

Την κλασική μουσική κοντά σε όλους, φέρνει το Ωδείο Αθηνών με την Ορχήστρα του Academica Αθηνών την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 8.30 μ.μ στο Δημοτικό θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (Μπιχάκη 8) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


athinaios nikos

Η ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά. Το πρόγραμμα ξεκινά με έργα για έγχορδα Ιταλών συνθετών στο πρώτο μέρος και με σολίστ το πρώτο βιολί της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ Οδυσσέα Κορέλη.


koreli odysseas

Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα παρουσιάζει την διάσημη συμφωνία αρ. 8 του Μέντελσον, ένα από τα σπουδαιότερα έργα ρεπερτορίου για έγχορδα. Το πενταετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2022) του Ωδείου Αθηνών φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο «Ωδείον Αθηνών – 1871».