Η τεχνική της αναπνοής και της ηχοπαραγωγής στο θέατρο

vlavianos thanasis

Θεατρικό εργαστήρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων διοργανώνει θεατρικό εργαστήρι με θέμα Η τεχνική της αναπνοής και της ηχοπαραγωγής στο θέατρο με τον ηθοποιό Θανάση Βλαβιανό.
Πρόκειται για ένα εργαστήριο αναπνευστικής, φωνητικής και μουσικής αγωγής με στόχο την ελευθερία του σώματος.

Πως ο ήχος, η φωνή και ο λόγος γίνεται θεατρικός;
Μέσα από ένα training αναπνευστικό, ηχοπαραγωγικό, μουσικό, μελετώντας ο καθένας χωριστά το σώμα του αλλά δουλεύοντας παράλληλα μέσα σε ένα σύνολο μαζί με τα άλλα σώματα ,ψάχνουμε την ελευθερία του σώματος και πως αυτή θα γίνει οδηγός μας στο τραγούδι, στη χορικότητα και στο θεατρικό λόγο.

Ο Θανάσης Βλαβιανός σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Βεάκη και ανώτερα θεωρητικά μουσικής (αρμονία-αντίστιξη) στο Πειραματικό Ωδείο με τον Π. Τσιτσόπουλο. Είναι μαθητής του Σ. Σακκά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Κ. Τσιάνο, Θ. Μοσχόπουλο, Φ. Μακρή, Λ. Κονιόρδου, Δ. Χρονόπουλο, Ν. Μαστοράκη, Π. Μουστάκη, Τ. Λύγαρη, Σ. Σακκά, Μ. Τσουρουνάκη, Θ. Χαλκιά, Λ. Βογιατζή ,Δ. Σαββόπουλο, θ. Αμπαζή, Ρ. Τούμινας, E. Θεοδώρου, Γ. Λεοντάρη, Α. Τρουπάκη, Γ.Μόσχο,Ιώ Βουλγαράκη, Κ. Φιλλίπογλου, Δ. Μυλωνά, Γ. Παναγόπουλο, Γ. Νταλιάνη και άλλους σε έργα αρχαίου δράματος ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στα Θέατρα Πόρτα, Τέχνης, Άλφα, Ροές, Τρένο στο Ρουφ, Θέατρο Από Μηχανής, Εθνικό Θέατρο, θέατρο Βανκτάνκοφ της Μόσχας, Νέα σκηνή Λ. Βογιατζή κ.ά.
Έχει γράψει τη μουσική για θεατρικές παραστάσεις, έχει κάνει τη μουσική διδασκαλία, έχει εκπαιδεύσει και διδάξει φωνητικά και μουσικά παραστάσεις αρχαίου δράματος κλπ. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και στον κινηματογράφο

theatro bw

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
23/5-16/6/22

Η τεχνική της αναπνοής και της ηχοπαραγωγής στο θέατρο
Διδασκαλία: Θανάσης Βλαβιανός

Ημερομηνίες: 23 Μαΐου με 16 Ιουνίου 2022
23/5 μέχρι 1/6, Δευτέρα 11:00 με 15:00, Τρίτη & Τετάρτη 11:00 με 14:00
7/6 μέχρι 16/6,τρίτη 11:00 με 15:00, Τετάρτη & Πέμπτη 11:με 14:00

Χώρος: Σκηνή Ωμέγα - ΔΘΠ
4 εβδομάδες, 10 ώρες την εβδομάδα .σύνολο: 40 ώρες
κόστος συμμετοχής: 100€

Αποστολή βιογραφικών: info@dithepi.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 2104143300

 

eep logo