“Μάγισσες/Σφαγεία: Το Γεύμα”

sfageia palia tavros

Τα Δημοτικά Σφαγεία στον Ταύρο φιλοξενούν την εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, στις 9 το βράδυ, στο χώρο των παλιών Σφαγείων στον Ταύρο (Πειραιώς 225), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζεται από την Περιφέρεια Αττικής, με την επικοινωνιακή στήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, η σκηνική σύνθεση: «Μάγισσες/Σφαγεία: το γεύμα».

Η παράσταση έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής στις προγραμματισμένες δράσεις της για την Ημέρα της Μητέρας. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Νατάσας Σίδερη (Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό θεατρικής γραφής ΜΥΤΗΟΣ του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το θέατρο του Regenburg, βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου περιοδικού «Ο Αναγνώστης»). Στη σκηνοθετική επιμέλεια είναι ο Θανάσης Δόβρης, ενώ ερμηνεύει η Νικόλ Δημητρακοπούλου.
Συμμετέχει το duo hedi, η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη κι ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης, σταθεροί συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων.

Για την παρακολούθηση της παράστασης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε την πρώτη παράσταση που παρουσιάζεται στον εμβληματικό χώρο των Σφαγείων στον Ταύρο. Οι «Μάγισσες» είναι ένα έργο που γράφτηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας και γι αυτό το λόγο έχει επιλεχθεί να παρουσιαστεί με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Όταν η τέχνη περνάει μηνύματα υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και μάλιστα σε ένα χώρο όπως τα Σφαγεία, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας.»

eep logo