«Επιτάφιος»: Ρίτσος - Θεοδωράκης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

zounh kolanian

Με την Πέμη Ζούνη και τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν

Η Πέμη Ζούνη και ο καταξιωμένος σολίστ Ιάκωβος Κολανιάν παρουσιάζουν τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέτρο Πειραιά. 
Μια μοναδική παράσταση για το μοναδικό έργο, αποτέλεσμα της συνάντησης – σταθμού για τον ελληνικό Πολιτισμό. Ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την Ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασσικά στοιχεία της μουσικής.

Η διασκευή του «Επιτάφιου» για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον Μ. Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου.

epitafios dhmotiko

Πέμη Ζούνη και Ιάκωβος Κολανιάν

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θεάτρου και της μουσικής συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής. Η θεατρική ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα του Ιάκωβου Κολανιάν

Πρόγραμμα

1. Μέρα Μαγιού

2. Πού πέταξε τ' αγόρι μου

3. Να' χα το αθάνατο νερό

4. Χείλι μου μοσχομύριστο

5. Ήσουν καλός

6. Βασίλεψες αστέρι μου

7. Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες

8. Στο παραθύρι στέκοσουν

Τα ποιήματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα οκτώ τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, ερμηνεύονται και από τους δύο καλλιτέχνες μαζί. Ο Ιάκωβος Κολανιάν ερμηνεύει συνθέσεις των:

  • Leo Brouwer ("Undiade Noviembre")
  • Fernando Sor ("Largo")
  • Francisco Tarrega("RecuerdosdelaAlhambra")
  • Jorge Cardoso ("Milonga")
  • «Παραδοσιακό της Αρμενίας»("Νoubar Noubar")
  • Frederic Chopin ("Valse No 2")
  • J. S. Bach ("Chaconne")



Τιμές εισιτηρίων
20 ευρώ κανονικό και 15 ευρώμειωμένο (φοιτητές/άνεργους/ΑμΕΑ/πολύτεκνους)

Πωλήσεις εισιτηρίων
viva.gr
Tαμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, τηλ. 2104143310

eep logo