«Χωρίς τίτλο» στην Gallery ArtPrisma

xoris titlo 3

Ατομική έκθεση του Ευάγγελου Παπαγιάννη

«Η ζωγραφική είναι αισθητική, εκφράζει συναισθήματα, δεν τα απεικονίζει αλλά τα απαυγάζει.» Ε.Π.

Η Αίθουσα Τέχνης Art Prisma εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Ευάγγελου Παπαγιάννη «Χωρίς Τίτλο» την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 8 το βράδυ.
Ο ζωγράφος Ευάγγελος Παπαγιάννης, απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ., με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Γιάννη Μόραλη, με διαδρομή στον χώρο της τέχνης από το 1981, έχει διαγράψει μία πορεία σταθερή αλλά αθόρυβη, όπως ακριβώς είναι και η προσωπικότητά του, παραγωγικός αλλά και οραματιστής, με απόψεις και στάση ζωής για την Τέχνη.

xoris titlo 1

Η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη σημειώνει στον κατάλογο: «Αφηρημένες συνθέσεις με έκδηλα ανατρεπτικές εικονογραφίες, σε σχέση με τις οπτικές μας συνήθειες, παρουσιάζει ο Ευάγγελος Παπαγιάννης. Πρόκειται για μια ενότητα έργων με την αισθητική της πλήρους αφαίρεσης, όπου η δυναμική της χειρονομιακής πινελιάς του μορφοποιεί καθοριστικά τις ζωγραφικές επιφάνειες και παραπέμπει έντονα στις σχηματοποιήσεις της ζωγραφικής δράσης (action painting).»
Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το χρώμα ως βασικό μέσο έκφρασης, επαναπροσδιορίζει τις χρωματικές αξίες και με τις τονικές αντιθέσεις ή σύμπνοιες ζωγραφίζει με την τεχνοτροπία της «καθαρής τέχνης». Φιλοτεχνεί πηγαία σε ελεύθερη εικονογραφική διατύπωση, χωρίς φορμαλιστικούς κανόνες ή προσχέδιο, χωρίς προκαθορισμένο εικονογραφικό θέμα και κυρίως χωρίς ίχνος ρεαλιστικής αναπαράστασης. Τα έργα του, οι λαλίστατες «χωρίς τίτλο» εικόνες, δεν χρειάζονται λόγια, ούτε επεξηγήσεις, ούτε κρύβουν εννοιολογικές παραπομπές, αλλά προσελκύουν τον θεατή με τη μορφολογία τους».

xoris titlo 4

Η έκθεση του Ευάγγελου Παπαγιάννη είναι ένα ταξίδι χρωμάτων και σχημάτων, καθότι, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, η αφηρημένη ζωγραφική εκπαιδεύει τον θεατή στη ζωγραφική και όχι στην εικόνα.

xoris titlo 2

Επιμέλεια Έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη
Οργάνωση: Νατάσα Θωμάκου

Διάρκεια Έκθεσης: 15 Απριλίου - 11 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: Μ. Δευτέρα / Μ. Τρίτη / Μ. Τετάρτη / Μ. Πέμπτη 11:00-20:00

Από 28/4
Δευτέρα κλειστά,
Τρίτη / Τετάρτη / Πέμπτη / Παρασκευή 10:30-15:00 & 18:00-21:00
Τετάρτη / Σάββατο 10:30-15:00

Gallery ArtPrisma
Κουντουριώτου 187
Πειραιάς 18535
Τ +30 2104296790