Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Δημοτικό

psaroloco afisa insta

Κινούμενο σχέδιο - ντοκιμαντέρ - μυθοπλασία από όλο τον κόσμο

Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά όλων των ηλικιών

16 και 17 Απριλίου 2022 - Eίσοδος ελεύθερη με προκράτηση

Έρχεται το Psaroloco!!
Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Psaroloco είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους και προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών : κινούμενο σχέδιο - ντοκιμαντέρ - μυθοπλασία από όλο τον κόσμο.

Είναι ζητούμενο η επαφή των παιδιών και με άλλα είδη πλην του εμπορικού μοντέλου - χολιγουντιανού τύπου. Οι προβολές προσφέρουν την δυνατότητα τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και στους ενήλικες συνοδούς απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας.Το περιεχόμενο των ταινιών προσεγγίζει μια τεράστια γκάμα θεμάτων από τον ακτιβισμό, τη μετανάστευση, την οικολογία μέχρι το φύλο, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπληρώνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος Psaroloco Μedia Literacy. Οι ταινίες μικρού μήκους λειτουργούν όπως τα ποιήματα έναντι των λογοτεχνικών κειμένων: περιέχουν έντονο, γλαφυρό λόγο και πολυσημία, είναι πυκνογραμμένα και πολύ-επίπεδα και ως εκ τούτου ανοιχτά σε ποικίλες ερμηνείες. Το πρόγραμμα συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ Psaroloco αποτελείται από 48 ταινίες μικρού μήκους από 20 χώρες χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες (4+ 7+10+12+15+) Όλες οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υποτίτλους.

Διεθνής Κριτική Επιτροπή
Η διεθνής κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζεται από :
την Γιάννα Δεληγιάννη (Σκηνοθέτης - Ιδρύτρια του cinemathesis)
τον Κωστή Δημoλιό (Νηπιαγωγός – Αρθρογράφος του themedia.owl)
τον Τάσο Κότσιρα (Διευθυντής – CEO Nurbs Productions)
την Lucie Kuligová (Διευθύντρια Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας)
τον José Prats (Σκηνοθέτης- Illustrator)και
τον Ben Robinson (Συγγραφέας - Παραγωγός (εκπαιδευτικών ταινιών) στο Doha Film Institute.
και θα απονείμει τα βραβεία καλύτερης ταινίας - ανά ηλικιακή κατηγορία - καθώς και το βραβείο «Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον»

Πληροφορίες
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα εδώ
https://www.facebook.com/PsarolocoMediaLiteracy I https://www.instagram.com/psaroloco.project/
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά https://www.dithepi.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να κάνετε προ κράτησή στο:
https://www.ticketservices.gr/event/psaroloco/?lang=el

Ενημέρωση για την είσοδο κοινού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Attachments:
Download this file (Psaroloco.doc)Psaroloco[Psaroloco]251 kB

eep logo