Η Ορχήστρα Brussels Virtuosi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

concerti virtuosi

Οι “Brussels Virtuosi”, ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας μουσικό σύνολο που ιδρύθηκε από τον παγκοσμίου φήμης Βέλγο φλαουτίστα Marc Grawels, προσκεκλημένο του Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ένα πρόγραμμα με τίτλο Concerti Virtuosi με έργα Bach, Cimarosa, Doppler.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αρχιμουσικός, βιολί: Jean-Frédéric Molard

Σολίστ : Marc Grauwels, φλάουτο
Jean-Frédéric Molard, βιολί
Red Gjeci, βιολί

J.S. Bach (1685 – 1750)
Κοντσέρτο για 2 βιολιά και έγχορδα BWV 1043 σε ρε ελάσσονα
– Vivace – Largo ma non tanto – Allegro

C.Ph.E. Bach (1714 – 1788)
Κοντσέρτο Wq 22 σε ρε ελάσσονα για φλάουτο και έγχορδα
– Allegro – Andante – Presto

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Domenico Cimarosa (1749 – 1801)
Κοντσέρτο σε σολ ελάσσονα για φλάουτο, βιολί και ορχήστρα
– Allegro – Largo – Rondo

K. Doppler (1821 – 1883) / G. Verdi (1813 -1901)
“Rigoletto Fantaisie” για φλάουτο, βιολί και ορχήστρα

Το διεθνές σύνολο Brussels Virtuosi ιδρύθηκε το 1981 με πρωτοβουλία του φλαουτίστα Marc Grauwels. Η πρώτη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Βρυξελλών. Ευέλικτο σαν σχήμα, το σύνολο ερμηνεύει σπανιότερο ρεπερτόριο, εμφανιζόμενο ως τρίο, ως κουαρτέτο με φλάουτο ή ως Ορχήστρα Δωματίου. Οι Brussels Virtuosi έχουν συμμετάσχει σε
πολλά διεθνή Φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Βαλονίας, της Φλάνδρας, του Χονγκ Κονγκ, του Ραβέλλο, της Σεούλ και του Τόκυο. Η ορχήστρα συχνά περιοδεύει στην Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, τον Καναδά, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα. Έχει ηχογραφήσει έναν εντυπωσιακό αριθμό CD, που περιλαμβάνει κυκλοφορίες που έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία.

Με δισκογραφία που περιλαμβάνει πάνω από 60 προσωπικούς δίσκους, συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες και διεθνή καριέρα ως σολίστ, ο Marc Grauwels συγκαταλέγεται χωρίς αμφιβολία στους διασημότερους φλαουτίστες παγκοσμίως. Έχει συνεργαστεί σε μόνιμη βάση με τη Φλαμανδική Όπερα, την Όπερα των Βρυξελλών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βελγικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, και τη World Orchestra υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Carlo-Maria Giulini. Συνθέτες απ’ όλο τον κόσμο έχουν γράψει έργα ειδικά γι’ αυτόν. Ο Ennio Morricone του έχει αφιερώσει το σολιστικό μέρος για φλάουτο από το “Cantate for Europe”, ο Astor Piazzolla το θρυλικό “History
of the Tango” και ο Γιάννης Μαρκόπουλος το Κονσέρτο για Φλάουτο που ακούστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ανάμεσα στις δισκογραφικές του δουλειές, ξεχωρίζει η συλλογή “The Flute Collection” από τη Naxos, που περιλαμβάνει 30 CDs, και η συμμετοχή του στην ηχογράφηση της συλλογής με τα 170 CDs που κυκλοφόρησε η Brilliant Classics, με αφορμή τη συμπλήρωση των 250 χρόνων από τη γέννηση του Mozart.

eep logo