Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ακολουθήστε τις χριστουγεννιάτικες φωτεινές διαδρομές

niarxos foteines 3

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις από σημαντικούς ξένους και Έλληνες δημιουργούς παρουσιάζονται στο Πάρκο Σταύρο Νιάρχος, ξετυλίγοντας τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ.

Κάντε τη χειμωνιάτικη βόλτα σας στην ονειρική ατμόσφαιρα του Θόλου, του Ξέφωτου, του Πευκώνα και των Φυτεμένων Δωμάτων, ανακαλύψτε την ελευθερία του παιχνιδιού για κάθε ηλικία και πειραματιστείτε με τα όρια μεταξύ φωτός, χρωμάτων και κίνησης.

niarxos foteines

Ακολουθήστε τις φωτεινές διαδρομές του εμπνευσμένου από τη φυσική συμμετρία Aqueous της Jen Lewin στο Ξέφωτο. Παίξτε με τις διαδραστικές πλατφόρμες του, που είναι σχεδιασμένες για να ανιχνεύουν τις ανθρώπινες κινήσεις.

Συνεχίζοντας τη βόλτα σας προς τον Πευκώνα, συναντήστε το Living Lantern των NEON και της Frankie Boyle Studio, ένα κινητικό έργο που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή και χαρίζει μια ευεργετική ανάπαυλα διαλογισμού.

niarxos foteines 2

Αμέσως μετά, αφήστε τη λάμψη των πυγολαμπίδων του Firefly Field των Studio Toer να σας οδηγήσει στον Θόλο, εκεί όπου στο δικτύωμά του αιωρούνται εκατοντάδες κινούμενα σημεία φωτός.

Τέλος, περπατήστε στο μονοπάτι του Φάρου που φωτίζεται από τους τέλειους κύκλους του Crop Circles των Beforelight, οι οποίοι ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και βρίσκονται σε αντίθεση και, ταυτόχρονα, συνομιλούν με τη γεωμετρία του κτιρίου του ΚΠΙΣΝ.

Οι φετινές φωτεινές εγκαταστάσεις, που μας έρχονται από μαγικούς, γιορτινούς τόπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ των προηγούμενων ετών, λειτουργούν καθημερινά 17.00 με 00.00 μέχρι τις 06/01/22. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

niarxos foteines 1

Οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία του Πάρκου:

  • Jen Lewin, Aqueous - Ξέφωτο
  • Studio Toer, Firefly Field – Θόλος
  • NEON & Frankie Boyle Studio, Living Lantern - Πευκώνας
  • Beforelight, Crop Circles - Φυτεμένα Δώματα