Συνεχίζει ο Richard Saunders το «The Topiary Cat»

Richard Saunders the topiary cat 1

Προς τιμήν της γάτας του Tolly που πέθανε

 

Ο Richard Saunders λάτρευε τη γάτα του. Πραγματικά. Πριν από πέντε χρόνια, η γατούλα του πέθανε και ο 75χρονος σήμερα καλλιτέχνης αποφάσισε να εκφράσει την απώλεια που νιώθει με το να εξακολουθεί να δημιουργεί σουρεαλιστικές φωτογραφίες. Σε αυτές τις φωτογραφίες, φυτά από υπαρκτές τοποθεσίες έχουν αντικατασταθεί από γιγαντιαίους θάμνους με τη μορφή της λατρεμένης Tolly.

Μιλώντας στο Bored Panda για το πρότζεκτ του «The Topiary Cat», ο Saunders εξήγησε ότι «αρχικά, δημιουργούσα αυτές τις φωτογραφίες απλά για διασκέδαση. Είχα τραβήξει μια φωτογραφία ενός πελώριου δέντρου topiary cloud στους κήπους μιας διατηρητέας οικίας και μου ήρθε στον νου ότι αρκετά εύκολα θα μπορούσα να φωτογραφίσω την Tolly σε στάση ίδια με το σχήμα των θάμνων».

Ανήρτησε αυτή τη φωτογραφία στο Flickr, αλλά του την έκλεψαν και χωρίς έγκριση αφαίρεσαν το όνομά του. Η φωτογραφία έγινε viral στο διαδίκτυο και ο κόσμος πίστευε ότι ήταν ένα πραγματικό δέντρο topiary cloud. Αργότερα, το BBC παρουσίασε το πρότζεκτ στη δική του σελίδα αποκαλύπτοντας ότι ο Richard Saunders ήταν ο πραγματικός δημιουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

eep logo