Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους για Νέους: Η τεχνολογία ως θετική δύναμη

filmchallenge Niarxos

Ανακοινώθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Τη δική τους οπτική για την τεχνολογία και πώς λειτουργεί ως θετική δύναμη και εργαλείο διασύνδεσης ανάμεσα στους ανθρώπους καλούνται να δώσουν νέοι 14 έως 21 ετών στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε συνεργασία με το Ghetto Film School (GFS).

Ο διαγωνισμός καλεί τους νέους να μοιραστούν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν με TikTok, animation, ή όποιον άλλο τρόπο επιθυμούν. Έξι φιναλίστ θα λάβουν ένα βραβείο παραγωγής, αξίας $3.000 το καθένα, και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο δέκα εβδομάδων με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν τις ταινίες τους. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών και ταινιών παρατάθηκε έως τις 8 Νοεμβρίου 2021.

Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Η ηθοποιός Emily Mortimer (The Pursuit of Love, The Bookshop, Mary Poppins Returns), η επικεφαλής πολιτιστικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Cinecittà και συνιδρύτρια του Cinema Italian Style, Camilla Cormanni, ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, Jacob Moe, και ο δημοσιογράφος και project manager του iMEdD (the incubator for Media Education and Development), Νικόλας Αρώνης, αποτελούν την ομάδα που θα αξιολογήσει τις συμμετοχές στον διαγωνισμό.

«Είναι χαρά μου να αποτελώ μέρος οποιασδήποτε προσπάθειας που ενισχύει και ενδυναμώνει τους νέους και να έχω τη δυνατότητα να δώσω σε έξι από αυτούς τους δημιουργούς την ευκαιρία να εξελίξουν την τέχνη τους», δήλωσε ο Jacob Moe. «Ο κινηματογράφος έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως καταλύτης για σημαντικές αλλαγές, καθώς επίσης βοηθά να μοιραστούμε σπουδαίες, ανθρώπινες ιστορίες με όλο τον κόσμο».

«Στα 25 χρόνια της κοινωφελούς μας δράσης, έχουμε μάθει ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετήσουμε την κοινωνία είναι να ακούμε αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα θέματα. Σε ό,τι αφορά τη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στην τεχνολογία, κανείς δεν θα επηρεαστεί περισσότερο από τις εξελίξεις από τη νέα γενιά. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με αυτή την κριτική επιτροπή για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τις ιστορίες της γενιάς των digital natives που θα διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα στο μέλλον», δήλωσε ο Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ, Στέλιος Βασιλάκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με αυτή την κριτική επιτροπή για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Είναι πολύ σημαντικό, οι νέοι δημιουργοί να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να μας δείξουν τον δρόμο προς το μέλλον, καθώς πειραματιζόμαστε με νέες και συναρπαστικές αφηγήσεις για τη σχέση ανθρωπότητας και τεχνολογίας», δήλωσε η Sharese Bullock Bailey, Επικεφαλής της Στρατηγικής και των Εταιρικών Σχέσεων και Διευθύντρια του SCOPE, του συμβουλευτικού σκέλους του GFS.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, το GFS προσφέρει επίσης δωρεάν master classes, διαθέσιμα online για όλους τους δημιουργούς περιεχομένου, καλύπτοντας θέματα από τη δημιουργία teaser έως τη δημιουργία πρακτικών κινηματογραφικών εφέ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή τα 25 Χρόνια του ΙΣΝ. Μέσα από δωρεές σε χιλιάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, το ΙΣΝ έχει προσπαθήσει να συμβάλει σε έναν κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας την κοινωφελή δράση του στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας και του Αθλητισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

eep logo