Φιγούρες της Sonia Alins αναδύονται στην επιφάνεια του νερού...

soniaalins

Όνειρο και τέχνη σε κυματισμούς και συναισθήματα

Οι ονειρικές φιγούρες που εικονογραφεί η Sonia Alins αναδύονται στην επιφάνεια του νερού, με έναν ελαφρύ κυματισμό γύρω από το σώμα τους καθώς βυθίζονται και ανέρχονται. Η Ισπανίδα καλλιτέχνις είναι γνωστή για τις εκφραστικές κολυμβήτριές της, των οποίων τα μεγεθυμένα μέλη ανοίγουν όλο χάρη καθώς αυτές κινούνται μέσα στον ωκεανό. Διάφανα επίπεδα μεμβράνης δίνουν τα θαμπά εφέ του νερού, θολώνοντας ψάρια και κοράλλια και προσθέτοντας τρισδιάστατο στοιχείο στις εν πολλοίς με μελάνι, ακρυλικό και ακουαρέλα ζωγραφιές της.

Αν και η Alins εστιάζει ως επί το πλείστον σε γυναίκες σε ασαφείς συναισθηματικές καταστάσεις, άντρες και παιδιά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις ζωγραφιές της, αντικατοπτρίζοντας περισσότερο την εμπειρία μητρότητας της καλλιτέχνιδος αλλά και την ασύγκριτη δύναμη του θαλάσσιου περιβάλλοντος (https://www.instagram.com/p/CSPlX4VjD3v/).

«Νιώθω το νερό ως μια ισχυρή υπόσταση, ικανή να είναι πηγή αγωνίας, πόνου, απελπισίας με τον ίδιο τρόπο που είναι πηγή ευτυχίας, χαράς, εσωτερικής γαλήνης και αγάπης. Το νερό με βοηθάει να εκφράσω τα συναισθήματά μου με πιο ηχηρό τρόπο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αγαπώ» είπε η Alins μιλώντας στο Colossal.

eep logo