Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

delphi

Φωτογραφική δράση και εργαστήριο με θέμα "Αναζητώντας την Εύα και τον Άγγελο Σικελιανό στους Δελφούς"

Στο πλαίσιο των Ημερών Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021, με τη συνεργασία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική δράση και εργαστήριο με τίτλο: Αναζητώντας την Εύα και τον Άγγελο Σικελιανό στους Δελφούς.
Υπεύθυνος εργαστηρίου ο Βασίλης Καρκατσέλης, εικαστικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο φέρει τον τίτλο:
Αναζητώντας την Εύα και τον Άγγελο Σικελιανό στους Δελφούς.
Οι φωτογράφοι στο τριήμερο εργαστήριο καλούνται να βρουν και φωτογραφίσουν τα ίχνη που θα θωρήσουν πως απέμειναν στην πόλη των Δελφών. Καλούνται να εντοπίσουν –φωτογραφικά την Εύα και τον Άγγελο στους Δελφούς, με το πνεύμα τους μετουσιωμένο σε φως και σκιές, όπως αυτό ενυπάρχει παντού, αρκεί οι έχοντες καθαρά καρδία και νου, να μπορούν να το εντοπίσουν και να το μετουσιώσουν σε φωτογραφία!
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, αλλά η μετάβαση στους Δελφούς και η διαμονή επιβαρύνει τους συμμετέχοντες, καθώς η διοργάνωση δε μπορεί να εξασφαλίσει διαμονή λόγω περιορισμένων πόρων.
Οι Δελφοί έχουν πολλά μικρά και όχι ακριβά ξενοδοχεία. Δεν υπάρχει ζήτημα μη εύρεσης δωματίων.

Δηλώσεις συμμετοχής: katselis@the.forthnet.gr
Αναλυτικό πρόγραμμα της τριήμερης δράσης θα ανακοινωθεί, άμεσα, σε όσους ενδιαφέρονται και δηλώσουν συμμετοχή.

«Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021»
Οι εκδηλώσεις αφιερώνονται στον Σικελιανό και το έργο του –και ενσωματώνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης «Άγγελος Σικελιανός» στους Δελφούς- ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές, καθώς και η συνεισφορά της στην υλοποίησή τους.
Το ευρύτερο γενικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://delphicheritage.eu

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» εκτυλίσσονται από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου, σε έξι περιοχές συνδεδεμένες με τον ποιητή, συγγραφέα και δραματουργό, Άγγελο Σικελιανό: (Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα και τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Σε αυτούς τους τόπους σχεδιάζεται τις εκδηλώσεις να συνοδεύει εκθεσιακό υλικό από το εργαστήριό μας. Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης, σε μορφή ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης, θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα στην Άμφισσα και όπου αλλού μπορέσουμε, «διαφημίζοντας» έτσι το φεστιβάλ.

eep logo