"Διαδρομές" του Κρις Γιανάκος

olympia stadium gianakos 2014

Στην Γκαλερί CITRONNE, στον Πόρο

Μια ζωή καλλιτεχνικής δημιουργίας, μια έκθεση σταθμός του Κρις Γιανάκος, εγκαινιάζεται στις 12 Ιουνίου στην Γκαλερί CITRONNE, στον Πόρο.

Σύμφωνα με ταλόγια του καλλιτέχνη,
"Σε αυτήν την έκθεση στην Citronne, η Τατιάνα και εγώ συνενώνουμε 4 δεκαετίες καλλιτεχνικής πρακτικής μου, από το 1981 έως το 2020. Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια που έγιναν ως αντίδραση στον covid και δύο νέες εγκαταστάσεις του 2021, που κατασκευάστηκαν ειδικά για την γκαλερί του Πόρου.
Ο τίτλος της έκθεσης ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ υποδηλώνει ένα πέρασμα από έργα που έγιναν με διαφορετικά μέσα σε διαφορετικό χρόνο. Όταν τα βλέπετε, ανεξάρτητα από το μέσον ή τον χρόνο γίνεται αντιληπτή η κίνηση του χεριού μου και αισθάνεστε τους προβληματισμούς μου γύρω από την αρχιτεκτονική, τους αρχαίους ελληνικούς τόπους και την Μηχανική.
Η δουλειά μου περιστρέφεται συνεχώς γύρω από ράμπες, μεγάλες εγκαταστάσεις στο περιβάλλον, μια εννοιολογική προσέγγιση που συνδυάζει την μορφή με έναν συγκεκριμένο χώρο. Το ταξίδι, η μεταβατική διαδρομή ήταν και είναι πάντα το καθοριστικό κίνητρο στην ζωή και την δουλειά μου. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα «μυστικά». Πήρα όσα μπορούσα να πάρω· ελπίζω ότι τα χειρίστηκα με σύνεση.
Κρις Γιανάκος"

Εγκαίνια: 12 Ιουνίου 2021
Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιουνίου - 11 Σεπτεμβρίου 2021
(Τετάρτη - Δευτέρα: 11:00 - 13:00 & 19:00 - 23:00/ Τρίτη κλειστά)

πληροφορίες: info@citronne.com | (+30) 697-998-9684

* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης σας στον χώρο. Τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας.

eep logo