“Ένα βιβλίο σε προσκαλεί, ένα βιβλίο σε προκαλεί!”

Book Contest

Διαγωνισμός από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου διοργανώνει διαγωνισμό φιλαναγνωσίας για παιδιά ηλικίας 5 -17 ετών και για σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον τελευταίο χρόνο οι οθόνες έχουν αντικαταστήσει σχεδόν τα πάντα: την επικοινωνία, το διάβασμα, το παιχνίδι και όλα γίνονται μπροστά ή πίσω από μια οθόνη. Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη λοιπόν σε προ(σ)καλεί να κλείσεις την οθόνη, να φορέσεις τα ακουστικά σου και…να ακούσεις ένα βιβλίο! Ο διαγωνισμός φιλαναγνωσίας ξεκινάει!

20 συγγραφείς δίνουν τη φωνή τους σε αγαπημένα τους βιβλία, εσύ μπορείς να τους ακούσεις από το κανάλι του Ιδρύματος στο Spotify ή από το Facebook. Ακολούθησε τις οδηγίες του διαγωνισμού και η βιβλιο-περιπέτεια ξεκινάει!

Αν θέλεις να μοιραστείς την εμπειρία με τις φίλες και τους φίλους σου, διάδωσε τον διαγωνισμό, κέρδισε πόντους και ξεκινήστε! Και μην ξεχνάς μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και όλη η τάξη σου από το σχολείο.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό

Συμπλήρωσε τη δήλωση συμμετοχής εδώ μαζί με τους γονείς σου
Άκουσε κάθε Παρασκευή το βιβλίο που ανεβάζουμε
Ακολούθησε το κανάλι του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Spotify ή μπες στην ιστοσελίδα μας www.laskaridisfoundation.org
Διάβασε τις 5 δραστηριότητες που προτείνουμε για το βιβλίο που άκουσες
Κάνε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορείς, μόνος ή με την παρέα σου ή με την τάξη σου και μοιράσου τες μαζί μας!
Στείλε μας το υλικό που ετοίμασες στο email μας, education@laskaridisfoundation.org. Παρακαλούμε, το μέγεθος του συνόλου των αρχείων που θα μας στείλεις να μην ξεπερνάει τα 10ΜΒ.
Αν είσαι πάνω από 13 ετών και θέλεις, μοιράσου κάποια από τις δραστηριότητες που έκανες στο instagram ή το facebook, χρησιμοποιώντας το hashtag #IALbookchallenge

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους:
1η κατηγορία: 5-7 ετών
2η κατηγορία: 8-11 ετών
3η κατηγορία: 12-15 ετών
4η κατηγορία: 16-17 ετών

Συγκέντρωσε πόντους από τις δραστηριότητες και κέρδισε δώρα όπως βιβλία, συναντήσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς κ.ά., ενώ ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα ποδήλατο!

Μπορείς να στέλνεις υλικό για κάθε βιβλίο σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ακολουθούν οι αφηγήσεις και οι… προκλήσεις για κάθε βιβλίο!

eep logo