Διάβασε, γράψε, κουβέντιασε, ξαναγράψε...

laskaridh vivliothiki

Διαδικτυακό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για εφήβους στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Διαδικτυακό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 12-15 ετών διοργανώνει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση με τις τεχνικές γραφής, έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από δημιουργική διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πολλά παιδιά φαντάζονται τον εαυτό τους στη θέση του ήρωα μιας ιστορίας, ενώ άλλα αναλαμβάνουν τον ρόλο του συγγραφέα.

Ελάτε λοιπόν να γίνουμε συγγραφείς! Η γραφή απελευθερώνει τη φωνή μας, δίνει φτερά στη φαντασία μας, μάς χαρίζει αυτοπεποίθηση, μάς βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να επικοινωνήσουμε με τους άλλους.

Στο εργαστήριό της Δανειστικής Βιβλιοθήκης “Καίτη Λασκαρίδη” θα ξεκινήσουμε βλέποντας πώς το κάνουν οι άλλοι, θα μπούμε δηλαδή στον ρόλο του δημιουργού αλλά και του αναγνώστη: θα διαβάσουμε ιστορίες, θα τις αναλύσουμε για να δούμε από ποια υλικά είναι χτισμένες κι έπειτα θα φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές. Μέσα από παιχνίδια και συζήτηση θα μιλήσουμε για βιβλία, για τον ρόλο της φαντασίας και των λέξεων, για τη δημιουργική γραφή.

Και, βέβαια, θα καταπιαστούμε με τις σκυταλοδρομίες αφήγησης που μας βοηθούν να δοκιμάσουμε πολλούς από τους «κανόνες» γραφής και να δημιουργήσουμε ιστορίες πρωτότυπες και γεμάτες χιούμορ.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν ενεργό ρόλο στις ασκήσεις και τις δραστηριότητες

Σχεδιασμός – Υλοποίηση προγράμματος: Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέας – μεταφράστρια

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3 & 3/4

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 90΄, ημέρα Σάββατο & ώρες 11.00 – 12.30

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/sHufACDoq1CEMe6v7

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και η συμπλήρωση του εγγράφου συγκατάθεσης παρακολούθησης του εργαστηρίου από γονέα ή κηδεμόνα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
Δανειστική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 216-9003740 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 17.00).

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες ο σύνδεσμος και οι σχετικές οδηγίες για την απευθείας σύνδεση στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WEBEX.

eep logo