Νέο animated ντοκιμαντέρ «Flee»

Flee

Με πρωταγωνιστές τους Ρ. Άχμεντ και Ν. Κ.Βαλντάου

Ο Ριζ Άχμεντ και ο Νικολάι Κόστερ Βαλντάου πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν σε ένα νέο animation ντοκιμαντέρ με τίτλο «Flee».
Η δανέζικη ταινία κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival) την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι δύο ηθοποιοί είναι και εκτελεστικοί παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το Variety.
Αργότερα φέτος, μια αγγλική εκδοχή της ταινίας θα κάνει ντεμπούτο με τους Ριζ Άχμεντ και Νικολάι Κόστερ Βαλντάου να δανείζουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές.

Η ταινία «Flee» αφηγείται την ιστορία του Amin Nawabi (ψευδώνυμο), ενός παιδιού πρόσφυγα που εγκαταλείπει το σπίτι του στο Αφγανιστάν για να βρει ασφάλεια στη Δανία.
Σήμερα, σε ηλικία 36 ετών είναι επιτυχημένος ακαδημαϊκός και για πρώτη φορά 20 χρόνια από την άφιξή του στη Δανία, ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, αφηγείται την ιστορία του απίστευτου ταξιδιού του.
Την ταινία συμπαραγωγή Γαλλίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας σκηνοθέτησε ο Γιόνας Πόερ Ράσμουσεν.

Ο Ριζ Άχμεντ, ο οποίος υποδύεται τον Amin είπε ότι το Flee είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ, συνδυασμός ντοκιμαντέρ, animation και αφήγησης με επίκεντρο τους πρόσφυγες. Είμαι υπερήφανος που βοήθησα να υλοποιηθεί αυτό το πρότζεκτ, τόνισε.

Ο Νικολάι Κόστερ Βαλντάου χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ Flee «μια ιστορία ισχυρής επιμονής και ελπίδας, εκεί όπου όλες οι ελπίδες φαίνονται χαμένες».
Χρησιμοποιώντας animation, ο Γιόνας Πόερ Ράσμουσαν καταγράφει την ένταση ενός απίστευτου ταξιδιού ενός πρόσφυγα από τους δρόμους της Καμπούλ προς τη Δανία, πρόσθεσε.

«Επειδή ο Amin μπορεί να πει την ιστορία του κρυμμένος πίσω από το avatar του σε κινούμενο σχέδιο φαίνεται πολύ περισσότερο αποκαλυπτικός και ειλικρινής, απ' ότι θα ήταν σε μία κινηματογραφημένη συνέντευξη» εκτίμησε ο ηθοποιός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Pin It

eep logo