«Margate to Minneapolis»

black lives matter

Έκθεση με περισσότερα από 100 πανό του κινήματος Black Lives Matter

Συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες κατά της φυλετικής αδικίας μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο στις ΗΠΑ, οι Κέλι Άμποτ και Βικτόρια Μπάροου Ουίλιαμς, ακτιβίστριες για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο και καλλιτέχνες ίδρυσαν την ομάδα People Dem Collective για να οργανώσουν διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού.

Η ομάδα με έδρα την πόλη Μάργκεϊτ στην Αγγλία με τη γκαλερί Turner Contemporary για έκθεση με περισσότερα από 100 πανό διαμαρτυρίας του κινήματος Black Lives Matter.

Η συλλογή περιλαμβάνει πλακάτ με τα ονόματα εκείνων που έχουν σκοτωθεί ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε μία από τις αίθουσες της έκθεσης με τίτλο «Margate to Minneapolis», οι επισκέπτες καλούνται να γονατίσουν για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα -το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να χάσει τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ από την πίεση από το γόνατο αστυνομικού στον λαιμό του.

Παράλληλα σε τέσσερις αίθουσες της γκαλερί στο πλαίσιο της έκθεσης «We Will Walk» παρουσιάζονται 110 φωτογραφίες και μουσικά έργα που συνδέονται με το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ από τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Στόχος των καλλιτεχνών και της Turner Contemporary είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα φυλετικής ισότητας σε όλο τον κόσμο και η έναρξη συζητήσεων για το πώς οι Βρετανοί κατανοούν τα έργα των Μαύρων καλλιτεχνών, ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη δική της ιστορία αποικιοκρατίας και δουλείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo