«Η Σπείρα του Έρωτα»

speira tou erota

Λογοτεχνία και ποίηση στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Ο Ευριπίδης συναντά τον Βιντσέντζο Κορνάρο, ο Κάρλο Γκολντόνι συνομιλεί με τον Σαίξπηρ και ο Μολιέρος γίνεται φίλος με τον Όσκαρ Ουάιλντ. Ο Ανδρόνικος Κομνηνός και ο Μπρέχτ καταφέρνουν να γνωρίσουν τον Ζαν Ανουιγ. Όλοι μαζί περιστρέφονται στη «Σπείρα του Έρωτα» τη Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης). Η μελοποιημένη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν η Ανδρομάχη Δαυλού και ο Άρης Γραικούσης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Από αυτή τη σπείρα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ποίηση. Στην παράσταση θα ακουστούν ποιήματα των Πάμπλο Νερούντα, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Σαπφούς, Κασσιανής, Κωστή Παλαμά, Κωνσταντίνου Καβάφη.
Πρόκειται για μια συρραφή από θεατρικά κείμενα σπουδαία, μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα σε μία ενιαία παράσταση. Η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής τελευταία, μας αποστέρησε την τρυφερή αίσθηση του ονείρου. Ο έρωτας μέσα σε «σπείρα», που είναι σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης και ζωτικής δύναμης της ύπαρξής μας, γέννησε την ιδέα. Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρομάχη Δαυλού και ο διακεκριμένος πιανίστας και μουσικός Άρης Γραικούσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια παράσταση σπάνιας έμπνευσης και απόδοσης. Η ύπαρξη μιας διαχρονικής γυναίκας που έζησε, ζει και υπάρχει στο δρόμο της ιστορίας ανέκαθεν, κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και γίνεται ο καμβάς της παράστασης. Οι σκέψεις, τα γραπτά και η μουσική διάσημων δημιουργών, συνθέτουν την ιδέα της ίδιας της ύπαρξής μας μέσα στο χρόνο.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση κάθε θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (προπώληση/ www.viva.gr), 10€ (ταμείο) , 8 €(άνεργοι, φοιτητές και άνω των 65 ετών)

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Νίκαιας (Αχιλλέως 15, πίσω από τις πρώην σχολές του Ηράκλειτου) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00

Πληροφορίες: 2104906021/4912635

eep logo