Στο όνομα του ρόδου!

sto onoma tou rodou

Ποίηση on the Road στο Φουαγιέ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Γυναίκες από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων (ποιήτριες, πεζογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδίστριες, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί κ.ά) διαβάζουν ποιήματα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Performing Poetry On the Road Η ποίηση on the Road, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στις 3 το μεσημέρι.

Την ποιητική performance επιμελούνται η σκηνοθέτης και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου

Οι γυναίκες απαντούν με ποίηση στην εναντίον τους βία, απαντούν μ’ένα ρόδο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και φτιάχνουν μια μοναδική performance, ένα νυφικό με ποιήματα.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Ταμπάκη.

Θα διαβάσουν τα ποιήματα τους οι: Κωνσταντίνα Κορυβάντη, Μάνια Μεζίτη, Βασιλεία Οικονόμου, Ελένη Παπαλαμπροπούλου, Ευσταθία Παύλου, Εύα Σπαθάρα, Ελένη Τζατζιμάκη, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Χρυσικού.
Συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνιδες: Βίλμα Ανδριώτη, Κατερίνα Βελλοπούλου, Μαρία Βλάχου, Αρετή Δερμάτη, Ευδοκία Δεληπέτρου, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Γεωργία Καρλατήρα, Βούλα Κοκονού, Χριστίνα Κωστέα,Έσθερ Λουκά, Λένα Μαραβέα, Μαρίνα Μέργου, Σταυρούλα Μιχελή, Άννα Οταπασίδου, Αδαμαντία Φυτιλή, Εύη Χειμώνα.
Σκίτσο: Χριστίνα Κούρτη

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Poetry on the Road

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Φουαγιέ
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 – 15.00

Pin It