Συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Δημοτικό

elson

Με έργα Bach και Janáček

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, σε μία συναυλία υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και Μουσικού Διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου.

Στο κοινό θα παρουσιαστούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν και Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ, καθώς και του Λέος Γιάνατσεκ, με προσκεκλημένους δύο διακεκριμένους σολίστ, την Αλεξάνδρα Σουμ (βιολί) και τον Όθωνα Γκόγκα (φλάουτο).

Βιολονίστα με σπουδαία καλλιτεχνική πορεία και συνεργασίες με κορυφαίες ορχήστρες διεθνώς, όπως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Άντζελες και του Παρισιού, η Σουμ αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της ΕΛΣΟΝ, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό ένθερμα τη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών.

Ο Κορυφαίος Α’ Φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ‘Οθωνας Γκόγκας, στην πρώτη του συνεργασία με τους νέους μουσικούς της ορχήστρας, επιλέγει να ερμηνεύσει ένα από τα πιο απαιτητικά και δεξιοτεχνικά έργα του ρεπερτορίου.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου)
Ώρα έναρξης: 19:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Βραδεμβούργιο Κοντσέρτο αρ. 3 σε σολ μείζονα, BWV 1048, για 3 βιολιά, 3 βιόλες, 3 τσέλα & μπάσο κοντίνουο
Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ
Κοντσέρτο για φλάουτο, ορχήστρα εγχόρδων & τσέμπαλο, σε ρε ελάσσονα, Wq 22
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Κοντσέρτο για Βιολί, ορχήστρα εγχόρδων & τσέμπαλο σε λα ελάσσονα, BWV 1041
Λέος Γιάνατσεκ
Σουίτα για έγχορδα

eep logo