Ο διπλωμάτης της καρδιάς

alexandrino

12 Δεκεμβρίου - Ημέρα του Αλεξανδρινού

Στις 12 Δεκεμβρίου είναι η Ημέρα του Αλεξανδρινού. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στο πιο εορταστικό λουλούδι για περισσότερα από 150 χρόνια. Είτε για να δείξετε την αγάπη ή την φιλία σας, να πείτε συγγνώμη ή να ευχηθείτε περαστικά, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα εντυπωσιακό αλεξανδρινό αυτή την ημέρα.

Γιατί 12 Δεκεμβρίου;

Πρόκειται για μία ημερομηνία που αποτυπώνεται εύκολα στη μνήμη, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος που η 12η Δεκεμβρίου έχει καθοριστεί ως η Ημέρα του Αλεξανδρινού. Η ημερομηνία συνδέεται περισσότερο με τον άνθρωπο που αναγνώρισε για πρώτη φορά τη διακοσμητική αξία του όμορφου αυτού λουλουδιού, τον Joel Roberts Poinsett. Πρόκειται για τον πρώτο Αμερικανό διπλωμάτη που υπηρέτησε στο Μεξικό, ο οποίος επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε μαζί του το Αλεξανδρινό, περίπου 200 χρόνια πριν. Ο Poinsett πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851 και ένα χρόνο αργότερα καθιερώθηκε από το Κογκρέσο ο εορτασμός της Ημέρας του Αλεξανδρινού την επέτειο του θανάτου του.

Την ημέρα του αλεξανδρινού το εντυπωσιακό αυτό φυτό κυριαρχεί. Με τα έντονα χρώματά του και το αστεροειδές του σχήμα είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που φέρνει χαρά, είτε επιλέξετε να το προσφέρετε αυτούσιο στην γλάστρα είτε σε μία εορταστική διακοσμητική σύνθεση ή όμορφες ανθοδέσμες.

Mε τα κατάλληλα αξεσουάρ, το όμορφο αυτό λουλούδι μετατρέπεται πολύ εύκολα και γρήγορα σε ένα ξεχωριστό δώρο με χαρακτήρα. Ακολουθούν μερικές απλές ιδέες για εντυπωσιακά δώρα με αλεξανδρινό που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας.

eep logo